Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Com.samsung. android.messaging. dlaczego pojawia sie w mojej akyywnosci google?

(Temat utworzony: 21-04-2020 09:22 PM)
25002 Wyświetlenia
Łukasz888
Apprentice
Opcje

Messaging

14 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Łukasz888, w mojej aktywności Google również jest widoczna ta usługa. Najprawdopodobniej jest to jedna z aplikacji do wysyłania wiadomości. Na 99% jest to aplikacja do wiadomości SMS ponieważ zgadza się godzina mojej aktywności na koncie Google z godziną wysłania wiadomości SMS.

Łukasz888
Apprentice
Opcje
A jak sie godz nie zgadzaja? Moze to byc inna aplakacja ?
0 Like
Łukasz888
Apprentice
Opcje
Dodam ze Messenger wyświetla się normalnie. Innych aplikacji do wiad nie mam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Łukasz888, aplikacja Wiadomości posiada zezwolenie do korzystania z różnych usług takich jak Aparat, Kontakty, Mikrofon, Pamięć, Rejestry połączeń, SMS i Telefon więc możliwe, że wymaga dostępu i jest widoczna w aktywności Google o różnych godzinach.

HaniaG17
Journeyman
Opcje
U mnie to samo na S20 FE. Czasem pokrywa się to np z wysłanym sms, czasem z WhatsApp ale czasem nie ma żadnego pokrycia. Jest to trochę dziwne i wkurzające jak dla mnie.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@HaniaG17 Tak jak do podkreślał Nismo, ta aplikacja to interfejs wiadomości sms/mms w telefonach samsung. Będzie aktywny zawsze gdy odbierasz/wysyłasz wiadomość. Czy jest jakaś rada, żeby to się nie wyświetlało? Nie - a jakakolwiek próba deaktywacji tej aplikacji może spowodować, że po prostu nie da się wysyłać/odbierać wiadomości.

Mówiąc krótko - wszystko jest tak jak być powinno i na swoim miejscu. Nie należy się tym niepokoić.

0 Like
Sisi1235
Student
Opcje
A czy jeśli w mojej aktywnosci google pojawia się aplikacja WIADOMOSCI to znaczy że dostaliśmy smsa lub go wysłaliśmy? Czy wystarczy , że wejdziemy w aplikację WIadomosci ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sisi1235, Oznacza, to otwarcie aplikacji. Funkcja moja aktywność rejestruje każdy taki ruch.

activity.png

Sisi1235
Student
Opcje
A czy jeśli aktywnosc aplikacji była pokazana w godzinach nocnych, to faktycznie musiała być użyta? Czy jest to aplikacja , która również działa w tle ?
0 Like