Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Chyba QuickStar cyklicznie powoduje restart

(Temat utworzony: tydzień temu)
59 Wyświetlenia
Rafik1241
Journeyman
Opcje
Zrobiłem upgrade do ONE UI 7.
Używam QuickStar.
Co kilka godzin efekt: telefon na zalockowanym ekranie "miga" i po paru minutach restart. Po restarcie ponownie pyta się o wybór domyślnej przeglądarki a QuickStar generuje informację:

image

image

0 Like
11 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zaaktualizuj wszystkie moduły i GoodLock'a
Rafik1241
Journeyman
Opcje
Mam najnowsze wersje. Co wiecej: usunąłem dane - nie pomogło, odinstalowałem, zainstalowałem ponownie - nie pomogło. Zrobiłem również wipe cache partycji. Nie pomaga. Chyba wrócę do ONE UI 6 i na tym systemie zostanę do wymiany telefonu za 2-3 lata na coś innego niż Samsung.
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Miałem tak czasami, okazało się że ten "restart" powodowany jest zawieszeniem interfejsu, a jak quickstar odinstalujesz to jest normalne zachowanie?
0 Like
Rafik1241
Journeyman
Opcje
Odinstalowałem wszystkie trzy moduły goodlock i samego goodlocka. To samo. Restarty się zdarzają. Zauważyłem że głównie po dłuższym czasie nieużywania. Po kilku godzinach odblokowuję telefon aby przeczytać np. emaile które przyszły i ciach - reboot. Ale też i w czasie używania. Wczoraj robiłem backup do chmury Samsunga i restart w trakcie kopiowania. Dzisiaj zrobię reset do ustawień fabrycznych i potem odtworzenie backupu z chmury. Jak nie pomoże to wracam do ONE UI 6
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafik1241, Jaki model telefonu posiadasz ?

0 Like
Rafik1241
Journeyman
Opcje
S24 Ultra
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafik1241, Daj znać, czy reset do ustawień fabrycznych pomógł. Jeśli nie pomoże, to oznacza, że mogło dojść do jakiegoś większego błędu przy aktualizowaniu telefonu.

Rafik1241
Journeyman
Opcje
I kolejny problem właśnie odkryłem: robię screenshota, naciskam ikonkę którą powinna dać możliwość edycji lub obróbkę AI i telefon "wraca" od razu do ekranu lock screen. Podobnie z screen record - nagrywanie startuje i od razu telefon idzie do zalockowania - powstaje plik video o długości 2 sekund.
0 Like
Rafik1241
Journeyman
Opcje
O tym piszę powyżej 1744533837792.jpg
0 Like