Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Chyba QuickStar cyklicznie powoduje restart

(Temat utworzony: tydzień temu)
185 Wyświetlenia
Rafik1241
Journeyman
Opcje
Zrobiłem upgrade do ONE UI 7.
Używam QuickStar.
Co kilka godzin efekt: telefon na zalockowanym ekranie "miga" i po paru minutach restart. Po restarcie ponownie pyta się o wybór domyślnej przeglądarki a QuickStar generuje informację:

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Rafik1241
Journeyman
Opcje
A więc uniknąłem resetu do ustawień fabrycznych. Wystarczył reset ustawień. Po tym resecie oczywiście wszystkie ustawienia systemu do ponownej konfiguracji ale reboot już się nie wydarza. Ewidentnie GoodLock był przyczyną. Nawet po odinstalowaniu zostawia jakiś ślad w systemie powodując restarty. Teraz po wykonaniu resetu ustawień i ponownym zainstalowaniu GoodLocka oraz QuickStar i Theme Park restartów nie ma.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zaaktualizuj wszystkie moduły i GoodLock'a
Rafik1241
Journeyman
Opcje
Mam najnowsze wersje. Co wiecej: usunąłem dane - nie pomogło, odinstalowałem, zainstalowałem ponownie - nie pomogło. Zrobiłem również wipe cache partycji. Nie pomaga. Chyba wrócę do ONE UI 6 i na tym systemie zostanę do wymiany telefonu za 2-3 lata na coś innego niż Samsung.
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Miałem tak czasami, okazało się że ten "restart" powodowany jest zawieszeniem interfejsu, a jak quickstar odinstalujesz to jest normalne zachowanie?
0 Like
Rafik1241
Journeyman
Opcje
Odinstalowałem wszystkie trzy moduły goodlock i samego goodlocka. To samo. Restarty się zdarzają. Zauważyłem że głównie po dłuższym czasie nieużywania. Po kilku godzinach odblokowuję telefon aby przeczytać np. emaile które przyszły i ciach - reboot. Ale też i w czasie używania. Wczoraj robiłem backup do chmury Samsunga i restart w trakcie kopiowania. Dzisiaj zrobię reset do ustawień fabrycznych i potem odtworzenie backupu z chmury. Jak nie pomoże to wracam do ONE UI 6
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafik1241, Jaki model telefonu posiadasz ?

0 Like
Rafik1241
Journeyman
Opcje
S24 Ultra
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafik1241, Daj znać, czy reset do ustawień fabrycznych pomógł. Jeśli nie pomoże, to oznacza, że mogło dojść do jakiegoś większego błędu przy aktualizowaniu telefonu.

Rafik1241
Journeyman
Opcje
I kolejny problem właśnie odkryłem: robię screenshota, naciskam ikonkę którą powinna dać możliwość edycji lub obróbkę AI i telefon "wraca" od razu do ekranu lock screen. Podobnie z screen record - nagrywanie startuje i od razu telefon idzie do zalockowania - powstaje plik video o długości 2 sekund.
0 Like
Rafik1241
Journeyman
Opcje
O tym piszę powyżej 1744533837792.jpg
0 Like