Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Budzik asystent google

(Temat utworzony: 06-01-2020 10:49 PM)
9686 Wyświetlenia
grzesinek
First Poster
Opcje

Moje pytanie dotyczy budzika. Chciałbym, żeby gadał tak jak Bixby ale po polsku. Może da się jakoś asystenta Google  o to poprosić? Tylko jak? Mam s10 i android 10.

0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grzesinek, musisz wykonać dwie rzeczy żeby w trakcie alarmu była również wypowiadana godzina. Po pierwsze przestaw mechanizm syntezatora mowy na opcję Zamiana tekstu na mowę (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Język i wprowadzanie > Syntezator mowy > Preferowany mechanizm > Zamiana tekstu na mowę). Po drugie w ustawieniach dźwięku budzika musisz włączyć opcję Przeczytaj na głos (aplikacja Alarm > Wybierz dany alarm > Dźwięk alarmu > Dzwonek > Przeczytaj na głos).

Screenshot_20200106-232436_Settings.jpgScreenshot_20200106-232404_Clock.jpg

grzesinek
First Poster
Opcje

Super dzięki! A żeby jeszcze powiedział jaka pogoda i jak droga do pracy? Czyli tak jak po powiedzeniu Dzien dobry. 

Bixy mówi pogodę ale wolałbym  po naszemu 😀 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grzesinek, Bixby nie jest dostępne w języku polskim więc ta opcja odpada. Możliwe, że istnieje możliwość skonfigurowania Asystenta Google, ale w tym wypadku musimy poczekać na podpowiedzi ze strony innych użytkowników.

0 Like
Mhlxz
Pioneer
Opcje
Cześć, czy ktoś z was ma namiar na kogoś kto wprowadza zmiany, innowacje, poprawki w systemie Samsunga?
Potrzebuje zgłosić temat do zmiany i nie wiem gdzie.
Generalnie chodzi o aplikacje budzika/zegarka.
Często używam asystenta głosowego. Przy poleceniu ustawienia konkretnej godziny na budziku aplikacja zapisuje każda z nich na liście alarmów. Ostatnio miałem ich 66. Czy jest szansa aby Samsung rozróżnił budzik jednorazowy i go wtedy nie zapisywał od budzików regularnych?
Dołączam zdjęcie pogladowe.

image

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Taką sugestie może Pan zgłosić w aplikacji SM w zakładce wsparcie - pytania, lub raporty o błędach.1716712013629.jpg