Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak sugerowanych słów podczas rozpoczęcia pisania wiadomości SMS

(Temat utworzony: 13-11-2023 06:32 PM)
1123 Wyświetlenia
Premek1988
Pathfinder
Opcje

Po aktualizacji systemu podczas rozpoczęcia pisania wiadomosci sms przy pierwszych napisanych słowach nie mam nad klawiaturą sugerowanych słów tylko czesto napis (< dane wpisywania głosowego) i do póki kiedy tego nie nacisnę sugerowane słowa się nie pojawiają podczas pisania. I napis zniknie i jest normalnie ale po jakimś czasie znowu jest i co zrobić żeby znikną na stałe? Kiedyś w ogóle tego nie było. I wprowadzanie głosowe mam wyłączone.

image
Jankoval
Voyager
Opcje

@PatrykF jak na razie nie zauważyłem występowania tego błędu, ale jest jeszcze za wcześnie aby ogłosić sukces. Jest to błąd losowy. Jak w ciągu tygodnia nie zauważę błędu to dam znać. 

0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

@PatrykF niestety błąd się znowu pojawił 😮💨

0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Ja na s23u miałem ten problem cały czas czego bym nie zrobił. Problem się skończył jak zmieniłem telefon 😅
0 Like
jami123
Explorer
Opcje
Po aktualizacji problem dalej występuje. S23.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Jankoval @jami123  To bardzo dziwne, bo nie jestem w stanie zreprodukować go na żadnym ze swoich sprzetów, a trochę ich posiadam. Mam wrażenie, że jest to jakiś niewielki błąd w ustawieniach, gdyż nie jest szeroko rozpowszechniony i ma go dosłownie kilka osób na forum.

Nie lubię  mówić nikomu, aby robił twardy reset, ale może na początek przynajmniej zróbcie reset wszystkich ustawień i usuńcie dane aplikacji klawiatury samsung:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia (nie usuwa żadnych danych)

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > Klawiatura Samsung > Pamięć > Wyczyść Dane.

Spróbujcie też wgrać jakąś inną klawiaturę na moment. Może SwiftKey od Microsoftu albo GBoard, a później wróćcie do klawiatury Samsung.

0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

@PatrykF Tak jak pisałem wcześniej, zrobiłem twardy reset na 2 urządzeniach bez przywracania danych i błąd nadal występuje. Jest on bardzo losowy. Raz jest spokój przez parę dni a innym razem błąd pojawią się co parę minut. 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Jankoval, można spróbować zgłosić błąd wraz z logami systemowymi w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Allblacks
First Poster
Opcje
Czy komuś udało się już uporać z problemem?
Pozdrawiam
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Allblacks U mnie wystarczyło wyczyścić dane klawiatury samsung. Z której klawiatury korzystasz? Samsung czy Google? Dane klawiatur możesz wyczyścić w ten sposób:

Ustawienia > Aplikacje > Klawiatura Samsung > Pamięć/Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane.

0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

@Allblacks robiłem wszystko nawet factory reset i nic nie pomaga. Mam 3 telefony a54 i a52s i na obydwu jest to samo.

0 Like