Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Usunięcie urządzenia z konta Samsung

(Temat utworzony: 16-09-2019 10:51 PM)
39848 Wyświetlenia
Mikus933
First Poster
Opcje

Witam. 

Czy po usunięciu zalogowanego konta w urządzeniu automatycznie zostanie ono z niego usunięte i będzie można zalogować się na nowe konto? Oraz czy że ze starego konta po jego usunięciu będzie można w jakikolwiek sposób wpłynąć na telefon?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Mikus933 propnuję poza usunięciem konta z telefonu usunąć telefon z konta poprzez przeglądarkę desktopową. Te same czynności należy wykonać dlą konta google.

Warto pamiętać, że proces może trwać do 24 godzin.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Mikus933 propnuję poza usunięciem konta z telefonu usunąć telefon z konta poprzez przeglądarkę desktopową. Te same czynności należy wykonać dlą konta google.

Warto pamiętać, że proces może trwać do 24 godzin.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, Twoja wskazówka dotycząca konta Samsung dotyczy permanentnego usunięcia konta. Jak rozumiem @Mikus933 chce jedynie usunąć konto z urządzenia a nie całkowicie usunąć swoje konto Samsung.

@Mikus933, podejrzewam, że usunięcie konta z poziomu telefonu powinno w zupełności wystarczyć. Jeżeli jednak zamierzasz przekazać lub sprzedać telefon to najlepiej będzie wykonać hard reset z poziomu telefonu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Można też wylogować urządzenie z konta Samsung 

Przechwytywanie1.PNG 

Miroslaw_Kowalski
First Poster
Opcje

Dodam, że usunięcie konta Samsung z telefonu s9 wygląda inaczej niż we wcześniejszej wersji androida. (Samo wylogowanie telefonu nie usuwa konta) By usunąć w telefonie: Ustawienia-Konta-Konto Samsung-MOJE DANE-3kropki-usuń. Pozdrawiam :smiling-face:

0 Like
Members_Z18TzRn
First Poster
Opcje

Cześć, chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość usunięcia konta Samsung z telefonu. Zakupiłam smartfon z drugiej ręki na allegro, mam potwierdzenie - smartfon nie jest kradziony. 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_Z18TzRn, rozumiem, że na urządzeniu wciąż widnieje się konto poprzedniego właściciela? Czy był robiony hard reset urządzenia?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli kupiłaś telefon z zalogowanym kontem Samsung to najlepiej będzie przywrócić ustawienia fabryczne z poziomu ustawień telefonu. Jeżeli dobrze pamiętam to trzeba będzie podać hasło do aktualnego konta Samsung.

0 Like
Members_Z18TzRn
First Poster
Opcje

Nie próbowałam, spróbuję znaleźć informacje jak to wykonać i może się uda

0 Like