Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak mojego głosu przez WhatsApp przy podłączeniu do samochodu

(Temat utworzony: 22-05-2024 05:55 PM)
785 Wyświetlenia
PSPatricko
Navigator
Opcje

Mam dość dziwny problem.

Gdy tylko połączę się przez bluetooth z samochodem (nie tylko moim, ale również służbowym), gdy ktoś dzwoni przez WhatsAppa to mam rzecz jasna standardowe powiadomienie w aucie. Chodzi o zwykłe połączenie przez bt, nie Android Auto.

Odbieram przyciskiem na kierownicy i słyszę drugą osobę, ale mnie w ogóle nie słychać. Muszę się rozłączyć i zadzwonić z poziomu telefonu (przez apke WhatsAppa) lub odebrać z poziomu aplikacji na telefonie, żeby było mnie słychać. W przypadku normalnej rozmowy przez sieć nie ma żadnego problemu, tylko przez apke. 

Ktoś miał podobny problem?

Od razu mówię, że wszelkie uprawnienia są przydzielone jak należy. Nie mam również włączonych żadnych funkcji oszczędzania. Na moim poprzednim telefonie (S20+) wszystko śmigało normalnie przez apke bez względu jak się odebrało rozmowę. 
4 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z opisu wynika że nie włącza się mikrofon w aplikacji WhatsApp jeśli jest połączona z autem. Jeśli aplikacja ma do niego dostęp, to proszę na początek wyłączyć I włączyć ponownie telefon.
0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje
Nie no, telefon to już z kilka razy był restartowany.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Drugim problemem może być sama aplikacja która ma problemy na androidzie 14 a z tego co mi wiadomo WhatsApp ostatnim czasie boryka się z problemami na nowych androidach. Można spróbować wyczyścić dane aplikacji.
0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje
Oki, spróbuję i dam znać. W międzyczasie jak będą jakieś pomysły to pisz.
0 Like