Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak Internetu - brak transmisji danych

(Temat utworzony: 15-02-2020 06:00 PM)
11342 Wyświetlenia
ErooSq
Explorer
Opcje

Mam czesto problem z Internetem poprzez karty sim. Czasami występuję brak Internetu pomimo ze pokazuję zasięg 4g+. Problem jest zarówno na sim 1 jak i sim 2. Karty wymieniłem w Orange na nowe dla pewności. Problem wyeliminuje reset lub odczekanie ok 1 minuty. Problem pojawia sie kilka razy dziennie. Telefon byl w serwisie Samsunga w Krakowie. Za pierwszym razem były jakieś błędy. Naprawa Nie przyniosła rezultatu. Za drugim razem serwis nie stwierdził problemu i rozłożył ręce, a ja sie męczę z telefonem. Według mnie problem z softem lub płytą główną. Macie jakieś pomysły ?

0 Like
84 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A jest Pan pewny że to wina telefonu, a nie operatora? Ma Pan możliwość sprawdzenia na karcie innego operatora? Stojac bardzo blisko nadajnika mimo pełnego zasięgu możemy mieć, albo słabą prędkość, albo nawet nie będą działać połączenia.
KonradEG
Journeyman
Opcje
Te same karty sim wkładana do innych urządzeń działają bez zarzutu, czy to w routerze LTE, czy innym telefonie. Ewentualnie mogę spróbować kartę innego operatora w swoim S23 dla pewnosci
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę zatem sprawdzic i dać znać?
0 Like
KonradEG
Journeyman
Opcje
Posiadam Samsung S23 Ultra. Telefon korzystając z internetu z karty SIM działa totalnie jak chce. Raz płynnie i szybko, raz zrywa połączenie, nie ładuje stron, aplikacje bankowe, social media itp pokazują całkowity brak połączenia z internetem, lub działają bardzo wolno.
Do tej pory zweryfikowałem:

- różne nadajniki i odległość od nich - problem występuje.
- karty SIM różnych operatorów - Orange/Plus/Play - bez zmian, problem występuje.
- Wymuszanie LTE oraz 5G - na obu pasmach problem występuje.
- Ręcznie wprowadzony APN - problem nadal występuje.
- korzystanie z karty eSIM - problem nadal występuje.
- Hard reset telefonu - problem nadal występuje
- Aktualizacja do OneUI 6 oraz ponowny hard reset - problem nadal występuje.
- Przy tym samym nadajniku z kartą tego samego operatora, mój S23U potrafi na Speedtest wyciągnąć 3mbs a inny telefon 90mbs. 

Dodam, że po WiFi wszystko jest w porządku. Aplikacje działają bez zarzutu z pełną prędkością.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem, a co ważniejsze jego rozwiązaniem? Czy urządzenie kwalifikuje się na gwarancję?

Dzięki za każde info

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@KonradEG, czy udało się zrobić hard reset bez kopii zapasowej zgodnie ze wcześniejszymi wskazówkami @mirudo24, bo finalnie o tym nic nie wspomniałeś?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
goś123
First Poster
Opcje
Mam dokładnie ten sam problem. Dzwoniłam na infolinie samsung gdzie zdalnie zresetowano mi ustawienia i inne rzeczy. Niestety nic to nie dało i problem nadal występuje. Każdorazowe wyjscie spoza domowego WiFi wymusza reset telefonu aby móc w pełni korzystać z internetu mobilnego. Zauwazyłam że to nie jest tak że całkiem internet nie działa, strony który były otwarte przeładuję tak samo ale nowego nic nie otworzy. Aplikacje mobilne nie działają.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli to nie pomoże to pozostanie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
goś123
First Poster
Opcje
Widzę i czytałam w innych miejscach że to powtarzający się problem w tym modelu. Poczekam na potwierdzenie ze hard reset komuś pomógł. U mnie problem pojawił się po którejś aktualizacji także hard reset zakładam pomoże dopóki nie dostanie aktualizacji.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jaki posiadasz model telefonu? W tym wątku rozmowy dotyczyły różnych modeli telefonów.

0 Like
goś123
First Poster
Opcje
Samsung s23 ultra, kupiony w polsce w autoryzowanym sklepie z elektroniką, na gwarancji
0 Like