Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak informacji o czasie ładowania baterii

(Temat utworzony: 30-06-2021 05:02 PM)
6140 Wyświetlenia
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Witam zawsze pokazywało mi czas ile pozostało do końca ładowania baterii a obecnie tylko tak jak na zdjęciu ładowanie oryginalnymi ładowarkami samsung i kablem...ktoś miał podobnie?

image

18 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Ustawienia. Wskazówkę jak to zrobić znajdziesz w poniższym wątku. Przed chwilą wykonałem takie czyszczenie żeby upewnić się, że żadne ustawienia telefonu nie zostaną przywrócone do wartości początkowych.

Wskazówka - rozwiązywanie problemów z aplikacjami
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st...

Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Wyszła lipcowa aktualizacja i póki co wydaje mi sie jest okej wróciła informacja o pozostałym czasie do naładowaniaScreenshot_20210701-174243_Samsung Members.jpg
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację zwrotną. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem.

asusik
Explorer
Opcje
W poprzedniej wersji Androida była informacja w panelu powiadomień o trybie ładowania urządzenia. Teraz pozostała tylko informacja "ładowanie". Tamta funkcjonalność była lepsza ponieważ pozwalała lepiej zadbać o baterię, a także informowała czy dana ładowarka obsługuje dany tryb

image

0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Obecnie można jedynie ocenić po czasie ile zostało do naładowania w jakim aktualnie trybie się ładuje telefon. Na S22U jest tak samo. Dodatkowo włączony tryb ochrony baterii anuluje wszystkie opcje szybkich ładowań.
0 Like
asusik
Explorer
Opcje
Dokładnie tak, ale poprzednie rozwiązanie było dużo lepsze.
Co do drugiej części mi wszystko działa normalnie, mogęwybieraćmiedzy trybami i jest odzwierciedeniew czasie ładowania. S21U
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Samsug zrobil to dla ułatwienia, dlatego ze nie ma to wiekszego znaczenia. Komunikat pojawia się tylko po podłączeniu urządzenia potem wyświetli się napis ładowanie. Komunikat jaka ladowarka jest podłączona znajdziemy w aplikacji Pielęgnacja urządzenia i baterii.
asusik
Explorer
Opcje
No czy dla ułatwienia to kwestia dyskusyjna. Ja osobiście często korzystałem z tej informacji i już widzę że mi jej brakuje. Nie bawmy się w iPhona i ograniczanie informacji które wydają się być zbędne, a żeby znaleźć informację trzeba szukać głebiej. Fajnie to działało w poprzedniej wersji więc po co to było ruszać?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dla mnie jako serwisanta jest to obojętne, czy to będzie pisać super szybkie ładowanie, czy ładowanie. Dlatego Iphone zawsze takie informacje robił w uproszczeniu i teraz Samsung zrobił to podobnie. Można zawsze zgłosić taką sugestie do działu Samsunga przez aplikację SM.