Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku przestrzennego i śledzenia ruchu głowy.

(Temat utworzony: 03-08-2023 01:29 PM)
298 Wyświetlenia
mroztastisch
Journeyman
Opcje
Hej,
Mam problem z S23 Ultra. Podłączyłem nowe słuchawki i, przechodząc przez proces konfiguracji w aplikacji Sony, Sony zasugerował bym włączył śledzenie ruchu głowy w ustawieniach Bluetooth słuchawek, ale takiej opcji nie ma. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem i ma jakieś rozwiązanie? 
Załączam zrzuty ekranu odpowiednio z centrum pomocy Sony i z ustawień BT. 

AKTUALIZACJA 3.08: podobno wszystkie S23 tak mają. Nie wiem, co jest przyczyną. 

image

image

7 Odpowiedzi
Rafał_A_
Helping Hand
Opcje
A nie ustawiasz tego w dedykowanej aplikacji 🤔 np. w Samsung Buds2 Pro takie ustawienia są własne w Galaxy Wearable a nie w ustawieniach BT
0 Like
mroztastisch
Journeyman
Opcje
No właśnie to jest w ustawieniach samego Androida. Tylko z jakiegoś powodu u mnie nie ma, chociaż urządzenia wspierają.
0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Witam bardzo bym prosił autora o ocenę jak graja w porównaniu do buds 2 pro lub bose cq35 jeśli oczywiście jest to możliwe. Chyba że jest to nie możliwe z wiadomych powodów. Pozdrawiam
0 Like
mroztastisch
Journeyman
Opcje
Cześć. Mam tylko porównanie z xm4. O dziwo jeszcze bardziej polepszyli ANC (wiatru nie słychać nawet!). Poprawili sterowanie dotykiem, słuchawki są o wiele mniejsze i etui również jest zgrabniejsze. Funkcja odbierania i kończenia połączeń gestami też fajna sprawa.
Odnośnie dźwięku, to nie słyszę różnicy. Z filmików na YT widzę, że trochę lepiej brzmią, ale dla nie-audiofila to bez różnicy.
Po resztę to muszę odesłać na YT, bo nie miałem okazji przetestować mikrofonu (podobno bardzo poprawili względem xm4 - tylko trzeba zaktualizować do wersji 2.0 oprogramowania). I tyle mogę w sumie powiedzieć.
0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Ok dziękuję za info.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mroztastisch, czyli w dedykowanej aplikacji nic nie ma? Jeśli masz informację, że tak się dzieje na wszystkich S23, to pozostaje zgłosić błąd w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mroztastisch
Journeyman
Opcje
Myślę, że to wina tego, że te słuchawki od wczoraj są dostępne w sprzedaży. Ale rzeczywiście, może warto zgłosić. Dziękuję za linka :smiling-face: