Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak certyfikatu Play Protect

(Temat utworzony: 06-08-2023 12:41 AM)
189 Wyświetlenia
Labix9
Journeyman
Opcje

Posiadam Galaxy Note 10+, który zakupiony był w Play. Został on zdebrandowany do wersji XEO.
W Sklepie Play wyświetla mi się informacja 'Urządzenie nie jest certyfikowane'.
Co mogę zrobić, aby telefon działał poprawnie?

91 Odpowiedzi
boldlygo
Explorer
Opcje

Ja przywracałem kopię zapasową z urządzenia poprzez smart things, później resetowałem telefon do ustawień fabrycznych i poprzez tę aplikację skopiowałem tylko kontakty i wiadomości na kartę MicroSb. Ja zrobiłem wipe cache partition i nic nie pomogło 😕 u mnie aplikacja banku też działa ale np niektórych aplikacji nie mogę zainstalować 😕 Nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na ten moment nie przychodzi mi żadne inne rozwiązanie do głowy. Możliwe, że to wyłącznie tymczasowy problem, który zniknie sam za jakiś czas. Jeżeli tak się nie stanie to zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Instrukcję znajdziecie w poniższym wątku.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

przemek684
Pioneer
Opcje
Możliwe, że to problem po stronie Google, odczekam. Nie chcę czyścić danych aplikacji apek i tracić czasu na ich ponowne konfigurowanie. Telefon potrzebny mi jest do pracy. Obecnie brak certyfikatu nie powoduje żadnych negatywnych skutków.
0 Like
boldlygo
Explorer
Opcje

Super dziękuję @mirudo24 i tak bardzo pomogłeś, poczekam do aktualizacji androida, jak aktualizacja nic nie zmieni zgłoszę problem przez aplikację.

przemek684
Pioneer
Opcje
To wygląda że inne urządzenia Samsung mają taki sam problem.
0 Like
boldlygo
Explorer
Opcje

Tak na to wygląda, kupiłem samsunga z takiego samego źródła, nowy i też jest ten problem. Dam znać jak u mnie się coś zmieni i co spowodowało rozwiązanie problemu :smiling-face:

0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
nwm ale u mn 23u jest ok.. .ale co mnie teraz zastanowiło....mamy inną wersję sklepu ..hmmm dziwneScreenshot_20230806_003928_Google Play Store.jpg
0 Like
przemek684
Pioneer
Opcje
Może problem tkwi w różnicy wersji sklepu.
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
serio nwm w czym u cb tkwii problem . czy to wina sklepu Google czy samego telefonu
0 Like
przemek684
Pioneer
Opcje
Zabieg wipe cache partition nie rozwiązał problemu.
0 Like