Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak certyfikatu Play Protect

(Temat utworzony: 09-05-2022 04:44 PM)
354 Wyświetlenia
Labix9
Journeyman
Opcje

Posiadam Galaxy Note 10+, który zakupiony był w Play. Został on zdebrandowany do wersji XEO.
W Sklepie Play wyświetla mi się informacja 'Urządzenie nie jest certyfikowane'.
Co mogę zrobić, aby telefon działał poprawnie?

91 Odpowiedzi
Labix9
Journeyman
Opcje

@YOX tak

0 Like
Labix9
Journeyman
Opcje
Jak na screenieScreenshot_20220509-153550_Google Play Store_54660_1652103350.png
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

A po wgraniu nowego oprogramowania robiłeś zabieg wipe cache partition lub przywracałeś ustawienia fabryczne urządzenia ? 

0 Like
Labix9
Journeyman
Opcje

Nie pamiętam tego dokładnie, bo robiłem to jakiś czas temu.
Na pewno nie przywracałem ustawień fabrycznych urządzenia. Prawdopodobne, że zrobiłem wipe cache partition, tak aby, nie utrafić danych z telefonu.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

To tu może być problem, ponieważ mogą być jeszcze jakieś pozostałości starego softu, które powodują opisany przez Ciebie problem. 

Labix9
Journeyman
Opcje

Czyli najlepiej zrobić backup SmartSwitchem i przywrócić ustawienia fabryczne?
Dodam jeszcze, że przed debrandem dodawałem kartę do płatności NFC z apki bankowej i do tej pory wszystko działa poprawnie. Jednak gdy chciałem dodać kolejną, ale już do google pay, to wystąpił problem.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Możesz spróbować tak zrobić, tylko nie przywracaj tej kopii bez sprawdzenia poprawnego działania urządzenia. Bez certyfikacji nie będzie działać google pay. 

Labix9
Journeyman
Opcje

Najbardziej w tym wszystkim obawiam się, że po przywróceniu ustawień stracę możliwość płacenia nfc

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W takim przypadku, dlaczego bawiłeś się w debrand 😏

Labix9
Journeyman
Opcje

gdybym tylko wiedział, że będą problemy z certyfikacją... 😅

0 Like