Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta Microsoft.

(Temat utworzony: 06-09-2020 08:56 PM)
2269 Wyświetlenia
Vitas
Navigator
Opcje

Posiadam trzy chmury. Samsung cloud, Onedrive i Google one. Po zapełnieniu darmowego Samsung cloud wszystkie aktualne kopie były na dwóch pozostałych i na pamięći telefonu. W końcu postanowiłem połączyć Onedrive i Samsung cloud zachęcony ofertą Samsunga. Następnego dnia chcąc zalogować się na konsoli Xbox przekierowało mnie tutaj

Screenshot_20200906-203457_Chrome.jpg

A w formularzu

Screenshot_20200906-203832_Chrome.jpg

I teraz tak. Po migracji straciłem konto Outlook, budowany przez lata profil Xbox, do tego świeżo wykupiony abonament Onedrive. Dodatkowo po migracji straciłem wszystkie dane z Samsung cloud, zostało tylko około 4GB na pamięci telefonu. Oczywiście odrazu w piątek wysłałem do nich zgłoszenie przez formularz ale jest jakiś błąd w tej usłudze migracji i czekam na odpowiedź. Mam nadzieję, że winna strona jakoś mi to zrekompensuje ponieważ nie mam dostępu do konsoli która jest centrum multimedialnym w moim domu więc nawet nie włączę dziecku bajek w TV czy sam nie pogram czy pooglądam. Muzyki w lepszej jakości też nie odtworzę. Do tego dopiero wykupione usługi Microsoft za ponad 20 euro. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Vitas
Navigator
Opcje

@mirudo24  @vdsl2  udało się. Bot wykrył jakieś akty przemocy czy coś podobnego ale warunkowo odblokowali mi konto. Teraz trzeba się ze wszystkim pilnować.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
31 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W pierwszej kolejności musisz wyjaśnić sprawę z firmą Microsoft ponieważ zawieszenie konta nastąpiło po ich stronie. Nie znamy powodu zawieszenia, dlatego ciężko cokolwiek więcej doradzić. Jak otrzymasz odpowiedź to koniecznie daj znać. Jestem ciekawy czy wystąpił błąd czy jakiś inny problem.

@Vitas  napisał(a):

I jeszcze zaakceptowałem jako rozwiązanie 

EwaK_0-1600159630070.png

proszę moderatora a mały porządek.

Możesz odznaczyć rozwiązanie. Przejdź do konkretnej wiadomości i kliknij w trzy kropki w prawym górnym rogu. Tam znajdziesz odpowiednią opcję.

Vitas
Navigator
Opcje

Nie mam trzech kropek.

Screenshot_20200906-210538_Chrome.jpg

Oczywiście czekam na odpowiedź Microsoftu ale stało się to po migracji z Samsung cloud. Niespecjalnie podoba mi się myśl, że teraz jakiś randomowy pracowników nawet lub kilku przegląda nagie fotki mojej kobiety czy zdjęcia mojego dziecka.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na ciemnym motywie niestety nie widać tych kropek. Musisz zmienić motyw na jasny w przeglądarce żeby zobaczyć, w którym miejscu są kropki. Później możesz wrócić do ciemnego motywu ponieważ będziesz już wiedział, w którym miejscu kliknąć.

Podejrzewam, że pracownicy z działu obsługi klienta nie mają dostępu do zdjęć użytkowników. Z pewnością dostęp do zdjęć nie jest wymagany żeby usunąć problem z kontem. Czekamy zatem na odpowiedź z firmy Microsoft.

0 Like
Vitas
Navigator
Opcje

Tak wygląda tryb jasny u mnie, systemowo też ustawiłem jasny

Screenshot_20200906-211901_Chrome.jpg

Zablokowali mi konto między innymi z powodu hostingu zdjęć więc pewnie to będą sprawdzać. Tyle, że wszystko to było cały czas na Onedrive więc to musi być wina nowej usługi.

To pewnie wina motywu z wesołego miasteczka. Strzeliłem na ślepo tam gdzie powinien być taki przycisk i trafiłem 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Trzymam kciuki za szybkie i sprawne rozwiązanie tego problemu. Niestety nic więcej nie wymyślimy na forum.

Vitas
Navigator
Opcje

Znalazłem taki wątek.

https://answers.microsoft.com/en-us/outlook_com/forum/all/account-locked-through-violation-of-micros...

Czyli wychodzi na to, że byle ***** mogło być np. Zdjęcie w wiadomości Whatsapp czy Messengerze którą ktoś mi wysłał, skrypt to zablokował a Microsoft ma to w dupie.

Straciłbym 80% historii mojego życia gdyby nie trzecia chmura. Straciłem bibliotekę i zapisy gier którą budowałem przez 4 lata i która kosztowała mnie naprawdę dużo. I mam właściwie zerowe szanse na odzyskanie konta. 

Również tutaj widać jak to wygląda. Można użyć automatycznego tłumacza w Chrome jak ktoś ma problem z językiem.

https://answers.microsoft.com/en-us/outlook_com/forum/all/microsoft-account-locked-compliance-lock/c...

Wychodzi na to, Microsoft jest niezgodny zaufania, może zablokować konto bez żadnego wyjaśnienia a na dodatek Samsung przeniósł swoją chmurę do nich. 

Dodatkowy temat z forum Samsunga

https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-a/onedrive-synch-met-samsung-cloud/td-p/1824213

Jak dla mnie to skandal. I co, znowu zakładać nowe konto, wydać tysiące na bibliotekę gier i zastanawiać się czy znowu nie zablokują skoro nie podają dokładnego powodu blokady.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przejrzałem wątki, do których podałeś odnośniki i nie wygląda to dobrze. Użytkownicy tygodniami czekają na odpowiedź z firmy Microsoft a nawet jak już ją otrzymają to są to szablonowe odpowiedzi, które nie rozwiązują problemu. Mimo wszystko zachęcam do nie rezygnowania z próby rozwiązania problemu.

Wygląda zatem na to, że na ten moment osoby, które chcą skorzystać z przeniesienia danych i synchronizacji nowych danych z chmurą OneDrive nie powinni przenosić z galerii zdjęć i filmów, które otrzymali w komunikatorach ponieważ często te obrazy mogą naruszać warunki użytkowania usług Microsoft.

0 Like
Vitas
Navigator
Opcje

Najgorsza jest ta świadomość, że ludzie tracą konta i nie dostają informacji za co dokładnie są usunięte, bez szans na obronę czy chociażby dowiedzieć się na co uważać na przyszłość. Przecież to jest chore. Każdego z was może to spotkać w każdej chwili ponieważ niedługo będzie tylko to albo google. 

Chmurę Google mam dopiero od pół roku. Gdybym jej nie miał, straciłbym 80% moich zdjęć i filmów. Z ponad 20GB zostało 4GB i to jedynie z tego roku. Przecież te dane są bezcenne dlatego Microsoft musi podać dokładny powód. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jestem ciekawy czy uda Ci się odzyskać konto oraz jakie informacje otrzymasz od firmy Microsoft. Jak będą jakieś postępy w sprawie to koniecznie daj znać.

0 Like