Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd 36-302 w SmartThings

(Temat utworzony: 13-11-2024 05:27 PM)
414 Wyświetlenia
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witajcie! 

Tym razem to ja przychodzę z problemem do Was. Kupiłem urządzenie SmartThings WiFi/Hub (ET-WV523) (w zasadzie caly zestaw Vodafone za okazjonalne 190zł w stanie nowym). 

Kiedy dodaje urzedznie do aplikacji SmartThings występuje błąd 36-302. Urządzenie jest prawidłowo podłączone do prądu i internetu. 

Próbowałem: zrestartować hub, odłączyć od prądu na kilka minut i podłączyć ponownie, zaktualizować aplikacje SmartThings, podłączyć ponownie przewód internetowy do portu wejścia, zresetować hub przez przycisk RESET. 

Urządzenie jest fabrycznie nowe, nie ma na nim żadnej blokady (Vodafone).
Wersja aplikacji 1.8.21.28. 

Reszta urządzeń z zestawu działa bez problemu na Hubie V2

image

image

0 Like
19 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Aktualizacja 13.11.2024 #1
Otrzymałem wiadomość od supportu z UK. Wszystkie wskazówki wykonałem. Dodatkowo wprowadziłem hub w tryb aktualizacji. Czekam na efekt aktualizacji

Aktualizacja 13.11.2024 #2

Hub niby pobierał jakąś aktualizacje, ale nic się nie działo (nie przechodził do dalszych etapów), zużył 80KB, więc myślę, że nic nie pobrał. Obecnie zgodnie z wskazówkami @_Technik_ podłączyłem huba pod modem Vectry i na swoim sprawdzonym przewodzie. Niestety też wisi na, różowej diodzie i tyle. Aktualizacja może trwać ok. godziny, ale myślę, że coś by się działo. Wyłączyłem urządzenie podczas,,aktualizacji", ale nadal jest wykrywalne, więc nie się nie stało. Myślę, że tylko Support może pomóc zdalnie.

Aktualizacja 13.11.2024 #3

Niestety nic się nie zmienia. Można z wgrać soft przez NetOdin'a jednak nie mam plików aktualizacji, więc czekam na odpowiedź wsparcia.

Aktualizacja 14.11.2024 #1

Po nocy w trybie aktualizacji nic się nie zmieniło 😞
Nie mogę, również skonfigurować huba przez aplikacje HomePass

Aktualizacja 14.11.2024 #2

Otrzymałem wiadomość od Polskiego Support z Members. Wyślę dzisiaj logi i zobaczymy.

Aktualizacja 15.11.2024 #1

Polska pomoc techniczna przeniosła zgłoszenie do działu technicznego.

Aktualizacja 15.11.2024 #2

Odpowiedź wsparcia technicznego z UK. Sprawdzam i dam znać.

Aktualizacja 15.11.2024 #3

Niestety nic się nie zmieniło, nadal błąd 36-302.

Aktualizacja 19.11.2024

Support z UK rozkłada ręce i nie wie czy uda się uruchomić tego huba. Przeniósł problem do innego działu.

Aktualizacja 22.11.2024

Niestety z Hubem nic się nie da już zrobić, muszę mieć drugi taki sam z aktualnym softem.

Dzięki za wskazówki: @_Technik_ @mcbseb @arapalski @vdsl2

Aktualizacja 23.11.2024

Hub idzie na sprzedaż z odpowiednim oznaczeniem w opisie aukcji. Dla osób z forum oddam w lepszej cenie 😉. 1731518270314.jpg1731583483752.jpg1731673487825.jpg
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A sprawdzałeś czy problem nie leży po stronie routera? Z czego masz internet?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, problem nie leży po stronie routera, tylko po stronie starego oprogramowania huba (przynajmniej to wyczytałem na forum SmartThings). Dodatkowo stary hub V2 działa bez problemu. Obecnie trwa wymuszona aktualizacja zobaczymy co się stanie. Dzięki za zainteresowanie tematem!
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Cześć! Żeby to działało zakładam, że musiałbyś zaktualizować oprogramowanie tego urządzenia. Jesteś w stanie to jakoś zrobić? Możesz to podłączyć kablem jako extender do routera?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Daj znać czy aktualizacja coś pomoże, jeśli nie uwierz mi przyjzyj się routerowi. Miałem kiedyś podobny przypadek z centralą alarmu i routerem Orange.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest podłączony kablem innej opcji nie ma. Wprowadziłem huba w tryb aktualizacji i niby coś pobiera, ale zużycie internetu niemal zerowe.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z Orangem to mogą być problemy z IPV6. Ja mam Vectre. Przyjrzę się sprawie, spróbuję podłączyć Huba do modemu Vectry. Teraz się niby aktualizuje więc nie ruszam, bo jeszcze się coś stanie 😁
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No i właśnie było wtedy z IPV6 i musial dzialac jak większość tegontypu urządzeń na 2.4GHz No lepiej nie ruszaj bo może się ubić jak przerwie aktualizacje.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Temat z IPV6 w SmartThings znany. Ja mam izolowaną sieć 2.4 GHz tylko dla urządzeń IoT, tak dla bezpieczeństwa. Hub oczywiście podpięty pod główna sieć.