Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd łączenia konta samsung z Microsoft

(Temat utworzony: 27-01-2022 08:08 AM)
2749 Wyświetlenia
Czarna0190
Apprentice
Opcje
  • Witam, mam problem z połączeniem konta Microsoft z telefonem, ostatnio przestała mi działać aplikacja fb i messenger więc postanowiłam zresetować tel i odłączyć urządzenie od konta i połączyć je jeszcze raz. Problem w tym że gdy chce się zalogować ponownie to cały czas wyskakuje mi błąd logowania lub że inne konto Microsoft jest połączone już z samsung. Próbowałam przez łącze windows, przez one drive, przez edge i nic nie pomaga.
    Dane do konta są dobre bo na komputerze i nawet na telefonie przez przeglądarkę da się zalogować ale żeby już konta ze sobą połączyć przez aplikacje już nie działa. Jak sobie z tym poradzić??? Pomocy 🙉
16 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Od początku są problemy z tą usługą i nie ma żadnego cudownego lekarstwa na to. Pomysł jest dobry ale chyba nie do końca dopracowany. Na S21 Ultra miałem z tym problem i po wielu próbach i kombinacjach udało się, ale trwało to tak długo, że zniechęciło mnie całkowicie. Na S22 Ultra nawet nie próbowałem. Loguję się osobno.
0 Like
finisher
Pioneer
Opcje
Pytanie czemu Samsung zrezygnował ze swojej chmury, producent sprzedający najwięcej telefonów z androidem a nie był w stanie utrzymać swojej infrastruktury? Apple nie ma tego problemu.
0 Like
Members_sf1lZlg
First Poster
Opcje

Mam to samo. Od 3 godzin próbuje połączyć konto Samsung z Microsoft i wciąż kręci mi się:  trwa łączenie kont... 

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Dokładnie to samo mam u siebie. Dałem sobie spokój i wysyłam zdjęcia przez OneDrive natywnie. W ogóle pobrałem wszystkie apki MS bezpośrednio zamiast używania konta w apkach Samsunga typu mail, kalendarz czy remainder.
0 Like
Nameless404
Journeyman
Opcje
U mnie to samo. 1712238791113.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Nameless404 Spróbuj przeczyścić sobie dane aplikacji Konto Samsung oraz One Drive na swoim telefonie:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK

Następnie czyścimy dane aplikacji Konto Samsung/Samsung Account oraz OneDrive:

Wyszukujemy: Konto Samsung/Samsung Account oraz OneDrive> Bluetooth > Pamięć > Wyczyść Dane.

Nameless404
Journeyman
Opcje
Dzięki. Pomogło. Wyczyściłem dane aplikacji Samsung Account, One Drive i dodatkowo Samsung Cloud. Wszystko zadziałało potem od strzału! 👍1712333912611.jpg