Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczny hotspot sam się wyłącza

(Temat utworzony: 28-07-2024 01:10 PM)
471 Wyświetlenia
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Chciałem zacząć korzystać z automatycznego hotspota na swoim s23u. Odpalam funkcje i jest ok ale gdy na drugim telefonie odpalam wifi to funkcja automatycznego hotspotu sama się wyłącza... dosłownie patrząc na ekran widzę jak opcja się wyłącza a na drugim urządzeniu w ogóle nie wyszukuje sieci... dziei minie to że funkcja sama się wyłącza gdy tylko próbuję być używana... bo jak nie probuje wyszukać tego wifi to funkcja się nie wyłącza 
0 Like
9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek uruchomić ponownie urzedzenia.
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Ehh... już restartowałem urządzenia i robiłem wipe cache partiton i nic nie pomogło....
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z jakim telefonem próbuje go Pan połączyć?
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Samsung s 20 fe. Nie są zalogowane na tym samym koncie ale utworzyłem grupę rodzinna I telefon jest w grupie
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Miałem dokładnie to samo na S23U. Pomogło dopiero przywrócenie ustawień fabrycznych. Niestety 😞

Na pocieszenie powiem ,że robiłem przyracanie z kopii zapasowej i router automatyczny pomimo tego działa prawidłowo. 

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Sam miałem podobną sytuację na tym samym modelu (S23 Ultra).

Dopiero reset załatwił sprawę i rzeczywiście teraz mogę automatycznie łączyć się z routerem WiFi, ale po raz drugi mam tę sytuację.

Z tego też powodu, o ile reset jest dla ciebie rozwiązaniem, tak nie można chyba wiecznie urządzenia resetować.

Może jest jakieś inne rozwiązanie, próbowałem kilku i żadnego jeszcze nigdy nie znalazłem.
relativ
Helping Hand
Opcje

Raz zresetowałem jakoś pod koniec marca, to było po aktualizacji S23U do One UI 6.1. Ten reset nie był tylko z powodu tego hotspota. Wspomniana niedopracowana aktualizacja dla modelu S23U zepsuła wiele innych rzeczy. Od czasu wspomnianego resetu hotspot pracuje prawidłowo. Jeszcze jedno, jestem chyba ostatnią osobą której trzeba przypominać, że nie można wiecznie resetować urządzeń. To nie ja jestem głównym orędownikiem na tym forum takiego rozwiązywania wszelkich problemów. Zanim to zaleciłem to próbowałem wszystkiego innego między innymi wszystkich dostępnych resetów (4 typy) oprócz fabrycznych , czyszczenia buforów urządzenia i różnych aplikacji itd. niestety nic nie pomagało. To nie jest pierwszy wpis użytkowników na temat nieprawidłowego działania hotspota na S23U. Ja też już pisałem kilka razy na ten temat. Nie widziałem do tej pory, żeby ktoś napisał wprost co trzeba zrobić żeby ten konkretny problem zniknął. Proszę zauważyć, że nie napisałem żeby resetować bo wydaje mi się że to powinno pomóc. Napisałem, że sam to zrobiłem i jaki był efekt. To robi różnicę. Zdaję sobie sprawę co robi reset do ustawień fabrycznych i nikogo do tego nie zmuszam.

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja sam też właśnie napotkałem kilkukrotnie ten problem, po aktualizacji do One UI 6.1 ponownie, ale też po resecie wszystko działa prawidłowo.

No, ale właśnie jak z tym resetem pisałem, problem występuje dalej i wraca, dlatego sformułowanie, że "nie można chyba wiecznie urządzenia resetować" tyczy się tego problemu i moim zdaniem musiało paść.

Bo oczywiście reset jest rozwiązaniem, ale jeśli problem wraca, to jesteśmy skazani na reset, jak znowu wróci.
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nie no nie zamierzam ciągle resetować do ustawień fabrycznych. Tak ja wiem ze członkowie samsung memeber stars to z automatu piszą wipe cache partition jak to nie pomoże to czyszczenie ustawień aplikacji a jak to nic nie da go reset do ustawień fabrycznych. Mam telefon pol roku i już 2x robiłem reset do ustawień fabrycznych i kolejny raz nie zamierzam przechodzić przez proces instalacji apek i konfiguracji systemu
0 Like