Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatycznie Obracaj Widgety - jak to działa?

(Temat utworzony: 01-12-2023 05:47 PM)
462 Wyświetlenia
RMC47
Journeyman
Opcje
Witajcie!
S23, OneUI 6.0

Mam wrażenie, że opcja Automatycznie Obracaj Widgety dla stosu widżetów nie działa u mnie prawidłowo. Właściwie wcale nie działa. Próbując znaleźć informacje na zagranicznych forach, zauważyłem, że użytkownicy wspominają o tym, że stos powinien zmieniać wyświetlany widget zależnie od kontekstu, np. pokazywać widżet Spotify, gdy zaczynamy odtwarzać lub kalendarz, gdy zbliża się jakieś wydarzenie. Niestety u mnie żaden z trzech stosów na trzech osobnych pulpitach ekranu głównego nie rotuje mimo włączonej opcji. Mam kalendarze, pogodę, spotify... żadnych rezultatów.

Czy u kogoś to działa jak należy?

5 Odpowiedzi
wirat
Helping Hand
Opcje

Dodaj Galerie i wybierz kilka zdjęć albo jakiś album. Zdjęcia będą automatycznie rotować. Tak że działa na S23/UI6 ale jaki to ma sens ....???.

0 Like
RMC47
Journeyman
Opcje
Niestety nie chodzi mi o zmieniające się zdjęcia z widgetu galerii tylko o stos widgetów. Na screenie widać jeden z nich, mam tam pogodę, kalendarz i spotify. Opcja widoczna na dole nic nie daje, przynajmniej na moim telefonie. Na reddicie mówią o tym, że stos z włączoną opcją powinien sam zmieniać aktualnie wyświetlany widget zależnie od tego, co akurat się dzieje. U mnie tak nie jest, stos się nie zmienia, stąd moja wątpliwość, do czego właściwie jest opcja "Automatycznie Obracaj Widgety".1701502117466.jpg
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Ja też mówiłem o stosie widgetów nie o widgecie galerii. Do stosu widgetów dodałem gmaila, kalendarz, zadania, Skype, YT Music, pogodę i Galerię a następnie włączyłem włącznik ' Automatycznie obracaj widgety'. Tylko Galeria zareagowała na ten włącznik, jeśli chodzi o resztę dodanych aplikacji - to brak reakcji. Dlatego dałem ??? bo też nie rozumiem do czego to ma służyć.Screenshot_20231202_094104_One UI Home.jpg

0 Like
RMC47
Journeyman
Opcje
Jasne, rozumiem teraz o co chodzi!

Znalazłem kolejną ciekawą rzecz, którą właśnie sam sobie potwierdziłem. Rzekomo automatyczne obracanie działa tylko na widgety 4x1... Zrobiłem stos z kilku widgetów w tym właśnie 4x1 ze Spotify i stos faktycznie zmienia się na ten widget, gdy zaczynam odtwarzać muzykę.
Czyli opcja działa, ale tylko dla konkretnego rozmiaru widgetu? Bez sensu...
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Faktycznie zmieniłem na 4x1 i działa dla Spotify i YT Music. Ale działa też na Galerii a ona nie jest w 4x1. Widzę że dodać można do widgetu różne aplikacje ale wiele z nich nie ma formatu 4x1. Trzeba się jeszcze dokładniej przyglądnąć co się w tym stosie wyrabia 🤔😃

0 Like