Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne przenoszenie konaktów do zakładki kosz

(Temat utworzony: 30-01-2024 10:59 AM)
687 Wyświetlenia
magdzik5847
First Poster
Opcje

Pojedyncze kontakty trafiają do zakładki KOSZ. Po czym te kontakty nie wyświetlają się w książce kontaktów.  Z tej zakładki po 30 dniach (jak zapomnę przywrócić) kontakty są całkowicie usuwane. Co zrobić by kontakty nie były przenoszone do zakładki KOSZ?

Samsung Galaxy M51

0 Like
20 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz wyłączyć kosz przechodząc kolejno do: aplikacja Kontakty > trzy kreski > ikona koła zębatego > Kosz.

magdzik5847
First Poster
Opcje

Ale czy wtedy nie będą od razu usuwane kontakty bez żadnego ostrzeżenia?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepiej sprawdzić samemu tworząc testowy kontakt ponieważ to może różnie wyglądać na różnych wersjach One UI.

0 Like
magdzik5847
First Poster
Opcje

No tylko, że i tak wtedy trzeba zrobić kopie kontaktów gdyby jednak i tak były usuwane kontakty od razu, bo pozbędę się kontaktów

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli problem polega na tym, że telefon bez Twojej wiedzy przenosi kontakty do kosza?

0 Like
magdzik5847
First Poster
Opcje

No tak. Jak mi się przypomni to zaglądam tam i przywracam. Ale na początku miesiąca miałam sytuację gdzie dzwonił do mnie numer niezapisany numer- jak później okazało się numer był zapisany ale musiał trafić do zakładki KOSZ 'samemu' i nie został przywrócony przeze mnie.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy jesteś zalogowana na konto Samsung lub Google na kilku urządzeniach? W takim wypadku usunięcie z jednego urządzenia spowoduje usunięcie z pozostałych zalogowanych na to samo konto.

0 Like
magdzik5847
First Poster
Opcje

Jestem zalogowana na Google ale telefon jest nieużywany więc nie możliwości, ze na drugim telefonie są usuwane kontakty.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Wykonaj zatem na początek wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like