Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aplikacje w Sklep Play i Samsung Store

(Temat utworzony: 03-02-2023 01:56 PM)
1236 Wyświetlenia
FabiOla1104
Journeyman
Opcje

Witam, 
mam problem z niektórymi aplikacjami marki Samsung na telefonie Samsung Galaxy S21 FE oraz to samo dzieje się na A53
W Samung Store przestały pokazywać mi się zainstalowane aplikacje od Samsung np. Always on Display, Galeria, Kalendarz, Samsung Health. W Sklep Play natomiast widoczne są aplikacje Samsung ale w znacznej większości mam komunikat "Ta aplikacja nie jest już zgodna z Twoim urządzeniem. Skontaktuj się z deweloperem by dowiedzieć się więcej". Zauważyłam problem po ostatniej aktualizacji oprogramowania z 1 stycznia 2023.
Czy może ktoś wie w czym tkwi problem? Jak to naprawić? 

Załączam przykładowy screen z Sklepu Play z tym komunikatem 
Screenshot_20230202_233650_Google Play Store.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wipe cache partition był może robiony?
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Też bo męczyłem ten czat rsc że nie działa. Teraz po prostu przypadkiem zauważyłem że brak informacji w sklepie o aplikacji.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Czat RCS bardzo słabo ( z naciskiem na "bardzo") działa w aplikacji Samsunga, o ile w ogóle. Jeśli chcesz korzystać z niego, to chyba najlepszym wyborem będzie apka od Google.
Matinek
Troubleshooter
Opcje
W Google też nie działa a poza tym to aplikacja samsung jest lepsza od Google dla mnie. Ale jeżeli coś jest to powinno działać normalnie wszędzie.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli korzysta Pan z sieci Play to Czat RCS na ten moment jest wyłączony do odwołania.
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Mam t mobile. A czemu wyłączyli bo nie orientuje się
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W Play wyłączyli z powodu dużych błędów jakie miał RCS. Czat RCS też może nie działać jeśli grzebaliśmy sami w oprogramowaniu
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale w innych sieciach powinien działać normalnie rozumiem ?. Ja nic nie zmieniam w oprogramowaniu wszystko oryginalnie i aktualne jest.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Matinek, jeśli chodzi o czat RCS, to w tym wątku padają ciekawe pomysły, co można zrobić/sprawdzić, żeby zaczął działać: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-czat-rcs-w-aplikacji-wiadomo%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Krótkie pytanie dlaczego w Galaxy store brak aplikacji wiadomości samsung ?.
0 Like