Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacje same sie wyłączają

(Temat utworzony: 29-04-2021 10:32 AM)
3075 Wyświetlenia
Devte
Explorer
Opcje

Czy ktoś jeszcze od wczoraj walczy z "śpiącymi się" aplikacjami? Niestety błąd wychodzi tam szybko i znika, że nawet nie mogę dojrzeć, która aplikacja wszystko wywala. Ale wszelkie aplikacje typu Facebook, Spotify, Instagram, Messenger, nawet aplikacje do sklepów jak Carrefour czy Intermarche się po prostu same wyłączają i tak w kółko, nic nie idzie zrobić. 

129 Odpowiedzi
kylo
Navigator
Opcje
Nie bylo żadnej aktualizacji nic poprostu się zaczęło
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

W takim wypadku wykonał bym Hard Reset, bez przywracania kopi zapasowej.
[Poradnik] - Hard Reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

0 Like
kylo
Navigator
Opcje
Poczekam może będzie jakaś aktualizacja zabezpieczeń bo mam z kwietnia może to coś zmieni
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz jeszcze zgłosić raport błędu. 

0 Like
kylo
Navigator
Opcje
Dzięki za porady i zainteresowanie
grajza
First Poster
Opcje
Po aktualizacji androida w listopadzie,aplikacje samoistnie się zamykają lub wlaczaja działanie w tle - tak robi google maps. Przy oglądaniu filmów na YT po pewnym czasie samoistnie wraca do małego okna w pionie i zatrzymuje film. Pisanie w komunikatorach - znika pisany tekst, bo aplikacja chciała się zamknąć.
Wipe cache zrobiony, nic nie pomogło
Hard resetu nie chciałbym robić, bo jak sobie pomyślę o ponowne ustawiania wszystkiego od nowa....
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grajza  Dzień dobry 

Niestety ale hard reset czasami jest nieunikniony,zwłaszcza po dużych aktualizacjach. 

Czy podczas występowania problemu włączony jest tryb oszczędzania energii?

grajza
First Poster
Opcje
Nie, wszystko wyłączone.
Hard reset po aktualizacji jest czymś normalnym?
Tyle przez 20 lat nigdy go nie robiłem 😀
Teraz patrzę, że dla mojego S20 FE ma być w styczniu aktualizacja do Androida 12, może wytrzymam do tej aktualizacji i się samo naprawi, jak nie to będzie trzeba spróbować HR...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grajza  Tak Hard reset po  aktualizacji jest jak najbardziej czymś normalnym, zwłaszcza jeżeli coś nam działa w systemie nieprawidłowo.

grajza
First Poster
Opcje
Szczerze, to nie powinno być nic normalnego. Po aktualizacji ustawiać wszystko jak nowy aparat? Dziękuję
Na szczęście nigdy przez XX lat nie było to potrzebne; poczekam do stycznia, zobaczę co przyniesie nowa aktualizacja. Nie będę co miesiąc konfigurował na nowo telefonu LOL
0 Like