29-01-2021 11:32 AM
21-12-2022
10:20 AM
– ostatnio edytowany
21-12-2022
01:11 PM
przez
JustynaM
Z tego co wiem jest to blokada androidowa i tego się nie da robić gdyż jest to niezgodne za bardzo z prawem dawno chyba Xiaomi miało to fabrycznie ale teraz też to wyłączyli bo tak jak mówię chodzi o prawo a na takim smartfonie będziesz mógł nagrywać tylko musisz sobie specjalny program ściągnąć
20-02-2023 12:50 AM
20-02-2023 12:53 AM
Funkcja nagrywania rozmów nie jest dostępna na żadnym telefonie Galaxy w Polsce.
04-06-2024 08:14 PM
Hej wszystkim
Jestem nowy na forum, więc jeśli coś zrobiłbym nie tak to prosiłbym o wyrozumiałość w tej kwestii i zwrócenie uwagi. Z góry dzięki
Mam problem otóz chciałem zainstalować na moim samsungu aplikacje Cube ACR do nagrywania połączeń. Udało mi się to tylko niestety dla połączeń zwykłych telefonicznych, ale nie dla VoIP(messenger, whatsapp) - słyszę w zasadzie tylko siebie ale nie osoby, z którą rozmawiam. Napisałem więc do supportu i dostałem informacje, że ustawienia wyglądają w porządku i że bardzo prawdopodobne, ze telefon nie wspiera po prostu VoIP nagrywania. I to mi brzmi dziwnie, czy faktycznie może tak być? Wiem też, że jakiś czas temu google stworzył jakąś politykę, gdzie nagrywanie osoby już nie może być realizowane w prostu sposób za pomocą ich API, i że bodajże niektóre telefony nie wiem czy w EU nie mają tej natywnej funkcji już zawartej - więc zostają 3 third party apps... Zatem, czy mógłby mi ktos powiedzieć, czy faktycznie jest taka możliwość, że nie blokuje mi rozmów telefonicznych poprzez używanie Cube ACR, ale rozmowy VoIP już nie działają bo telefon nie wspiera VoIP recording, czy to kit, żebym się odczepił?:D
Screeny z rozmowy:
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!
Telefon to: Samsung Galaxy S10 5g(SM-G977B)
Numer seryjny: R3CMB03K0PV
05-06-2024 02:54 PM
@bioinfo1234, myślę, że to nie jest kwestia braku wsparcia nagrywania konkretnie VoIP połączeń, tylko po prostu polityka Google, który na wszelkie sposoby blokuje możliwość nagrywania jakichkolwiek rozmów telefonicznych. Widzę też komentarze w internecie, że od 7 miesięcy nagrywanie rozmów VoIP poprzez Cube ACR przestało działać również na wszelkiego rodzaju innych modelach smartfonów.
06-06-2024 07:17 PM — edytowano 06-06-2024 07:22 PM
@OleksiiA Ok, rozumiem, to że dzieje się to też na innych telefonach wiele tłumaczy. Czyli by wyszło na to, że wypuścili tego helpera, ale po jakimś czasie google znalazł na to sposób również i też to zablokował? A mógłbyś powiedzieć, może wiesz, czemu w takim razie normalne rozmowy telefoniczne da się tą aplikacją cube acr nagrywać, a VoIP nie? Czy miałbyś może do zaproponowanie jakieś inne rozwiązanie, inny smartfone, rootowanie, co by mogło w takiej sytuacji pomóc?
Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
07-06-2024 09:51 AM
@bioinfo1234, na pytanie czemu zwykłe rozmowy nagrywa przychodzi mi tylko jedna odpowiedź, S10 jest starszym urządzeniem, więc nie otrzymał wszystkich najnowszych, nazwijmy to kolokwialnie, "blokad" Google do uniemożliwienia korzystania z nagrywania, dlatego część funkcjonalności wciąż działa.
Nie będę polecał żadnego innego rozwiązania, bo każde z nich nie jest oficjalne i nie ma 100% gwarancji, że będzie działać cały czas. Jesteśmy jednak w ramach oficjalnej Społeczności Samsung, więc starajmy się nie omawiać rozwiązań, które mogą narazić sprzęt między innymi na uszkodzenie lub utratę gwarancji. Mówię tu przykładowo o rootowaniu, owszem w przypadku niektórych modeli to załatwiało sprawę, ale tak jak mówię wyżej, przy okazji można uceglić urządzenie, nowy smartfon straci gwarancję, a w przypadku każdego modelu na pewno skutkuje obniżeniem bezpieczeństwa danych, które trzymamy na naszym smartfonie.
W internecie na pewno znajdziesz milion sposobów, ale pamiętaj, że nikt Ci nie zagwarantuje, że którykolwiek z nich będzie działał dożywotnio lub że nic innego się nie wysypie po drodze.