Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja w mój sejf nie działa

(Temat utworzony: 02-02-2020 11:38 AM)
4026 Wyświetlenia
Grzesiop
First Poster
Opcje

Witam.

W moim starym s8 miałem zainstalowane dwie kopie aplikacji bankowej Barclays. (Dwa osobne rachunki bankowe)Jedna w Mój Sejf a druga poza nim. Obie działały poprawnie i niezależnie od siebie. Teraz po przesiadce na A90 5G aplikacja w sejfie przy próbie wpisania hasła podaje komunikat T0020 internal error i nie pozwala przejść dalej. Ta aplikacja poza sejfem działa bezbłędnie. Próbowałem czyścić cache aplikacji jak i samego sejfu oraz wykonać miękki reset tel. Niestety to nie rozwiązało problemu. Aplikacje są zaktualizowane do najnowszych wersjii. Co mogę zrobić jeszcze?

0 Like
22 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiop, znalazłem na amerykańskim forum Samsung identyczny problem. Niestety nie zostało tam podane żadne rozwiązanie a problem został zgłoszony w lutym zeszłego roku. Wykonałeś już podstawowe kroki, które nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Spróbuj wykonać wipe cache partition. Na Twoim miejscu zgłosiłbym również błąd bezpośrednio do dewelopera aplikacji pod adres app-support@barclays.com.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiop, Tak jak napisał @mirudo24, musisz zgłosić sprawę do dewelopera aplikacji. Sprawdziłem działanie Barclays na trzech urządzeniach i dopiero na urządzeniu z Androidem 8 aplikacja uruchomiła się bez błędu wewnętrznego. Wygląda na to, że aplikacja nie jest przystosowana do nowszej wersji Mojego Sejfu

Grzesiop
First Poster
Opcje

Nie do końca, na moim S8 mam tę samą wersję mojego sejfu tzn. 1.3.03.34 i tu aplikacja barclays działa. A support Barclays nie widzi problemu bo przecież normalnie działa a to ze używam jakiegoś secure folder? No cóż dali mi numer tel. gdzie mogę zadzwonić i opowiedzieć o tym. Niestety mój angielski nie pozwala na takie zaawansowane dyskusje dlatego pomocy szukam na polskojęzycznym forum.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiop, w takim wypadku nie będziemy w stanie zrobić nic więcej. Widocznie aplikacja nie jest w pełni kompatybilna z nową wersją systemu Android 10 co skutkuje błędem w przypadku używania funkcji Mój sejf. Kod błędu powinien być wskazówką dla pomocy technicznej banku Barclays, ale jak sam napisałeś nie są do końca zainteresowani rozwiązaniem problemu. Pozostaje raz jeszcze zgłosić do pomocy technicznej opisując dokładnie problem i podając kod błędu.

Grzesiop
First Poster
Opcje

Ale mówimy tu o android 9. Te telefony różnią się tylko one ui. A905G ma w ver.1.5 a S8 w ver.1.0. Czy jak S8 dostanie update to ta apka też przestanie działać? Może warto by przeanalizować róznice w nakładce tym bardziej że ten sam problem zgłaszano w note s10+ i A70. Myślę ze skoro mój sejf i android są w tej samej wersji to problem tkwi w nakładce.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiop, jeżeli uważasz, że problem leży po stronie nakładki firmy Samsung to zgłoś również błąd za pomocą aplikacji Samsung Members dołączając logi. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Grzesiop według wszystkich wypowiedzi wychodzi na to, że to właśnie aplikacja ma problemy. Nie nadąża za wersją systemu. Jeżeli deweloper aplikacji jej nie uaktualni pod nowsze wersje systemu, to sam producent telefonu nie wiele pomoże. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
matpal
First Poster
Opcje

Witam, po zmianie na galaxy S24U mam zainstalowane 2 apki moje ING, na konto prywatne i firmowe (w mój sejf). Aplikacja ogólnodostępna działa bez zarzutu, zaś w mój sejf odpala się i wyłącza, bez żadnego komunikatu czy kodu błędu.  Miał ktoś podobny problem?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@matpal Sklonowane aplikacje o szczególnych ustawieniach bezpieczeństwa - jak chociażby aplikacje bankowe, działają dość kapryśnie w folderze "Mój Sejf". Spróbuj ją usunąć i dodać ponownie, bądź zupełnie przeinstalować.