Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aplikacja SMS Samsung po zmianie numeru SMSy nadal dochodzą do odbiorcy ze starego numeru

(Temat utworzony: 12-08-2024 02:49 PM)
524 Wyświetlenia
userxad
Voyager
Opcje

Zmieniłem numer telefonu na nowy. Problem polega na tym, że aplikacja samsunga sms, gdy wysylam sms do kogoś to dochodzi ten sms, ale ze starego numeru i nie wiem dlaczego tak się dzieje bo stary numer jest nieaktywny. Aplikacje samsunga sms już resetowałem, nawet skasowałem i pobrałem na nowo ze sklepu samsunga, ale dalej to samo. Musze dodac, że aplikacja sms od google działa poprawnie, ale chce aplikacje od Samsunga i nie wiem co zrobić aby to naprawić. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@userxad Podejrzewam, że jesteś powiązany z czatem RCS. Wyłącz go w aplikacji:

Wiadomości Samsung > 3 kropki u góry po prawej stronie > Ustawienia > Ustawienia czatu (wyłączyć).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Operator potwierdził, że stary numer jest nieaktywny? Spróbuj wykonać połączenie VoLTE lub 5G na nowym numerze. Może wtedy zaktualizuje się w telefonie informacja o nowym numerze.

userxad
Voyager
Opcje
Jak dzwonie na stary numer to mam komunikat przepraszamy nie ma takiego numeru. Nowy numer działa poprawnie jak dzwonie czy korzystam z wathasspp. Tylko te smsy z aplikacji samsunga jak wyslam jest ten dziwny problem. Jak wysylam sms z aplikacji google jest ok tylko apka samsunga sms coś się popsuła.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Może spróbuj zresetować ustawienia sieci komórkowej (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie) oraz wykonaj wipe cache partition.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@userxad Podejrzewam, że jesteś powiązany z czatem RCS. Wyłącz go w aplikacji:

Wiadomości Samsung > 3 kropki u góry po prawej stronie > Ustawienia > Ustawienia czatu (wyłączyć).

userxad
Voyager
Opcje
Działa dzięki wszystkim za pomoc 😀😀😀😀
0 Like