Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje ze sklepu Play

(Temat utworzony: 25-02-2020 09:02 AM)
909 Wyświetlenia
LarsonP
Pathfinder
Opcje

Cześć, ostatnio zauważyłem, że mój telefon nie pobiera sam aktualizacji gdy takowe się pojawią w sklepie Play. W ustawieniach mam zaznaczone automatyczne pobieranie za pośrednictwem sieci WiFi, ale pomimo tego nic się samo nie pobiera, jedynie czasami podczas ładowania kilka aplikacji się zaktualizuje, ale i tak muszę ręcznie wejść w Google Play i wymusić pobieranie reszty. Dodam jeszcze, że po udanej, samodzielnej aktualizacji podczas ładowania nie pojawia mi się monit o zaktualizowaniu aplikacji tak jak było to jeszcze nie tak dawno. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Telefon to S10 z Androidem 10, Brand z Plusa. Pozdrawiam :winking-face: 

0 Like
36 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Też mam tak samo jak u ciebie nie zawsze pojawiają się powiadomienia o nowej aktualizacji czy zakończonej mam Android 9 brand T-mobile mi to wcale nie przeszkadza.

Screenshot_20200225-091111_Google Play Store.jpgScreenshot_20200225-091114_Google Play Store.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LarsonP, spróbuj usunąć aplikację Sklep Google Play z listy optymalizowanych aplikacji.

Screenshot_20200225-093222_Settings.jpg

DjKrisKapy
Pioneer
Opcje
Cześć.
Mam Galaxy ZFlip4 i za każdym razem muszę wchodzić w sklep play, sprawdzać aktualizacje i uruchamiac recznie. W ustawieniach sklepu mam włączone auto aktualizacje przez dowolna sieć. Dlaczego się nie aktualizują same? 
AlanDab
Pioneer
Opcje
Podpinam się do pytania, mam dokładnie ten sam problem
0 Like
DjKrisKapy
Pioneer
Opcje
Robiły mi się aktualizacje normalnie same, nic nie zmieniałem i co kilka dnie czeka w sklepie 20+ aktualizacji
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Aktualizacje automatycznie przez siec komórkową odbywają sie zazwyczaj wtedy kiedy telefon jest w stanie spoczynku Dlatego możemy zauważyć że po nocy mamy wszystkie aktualizacje już zrobione i nie ma to znaczenia jaki to model Samsunga jest.
DjKrisKapy
Pioneer
Opcje
Ciekawe, na noc wyciszam i wyłączam dane komórkowe od lat, mimo tego jeszcze kilka tygodni temu miałem zawsze automatycznie zaktualizowane aplikacje, od jakiegoś czasu już nie ...
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Też mam tak samo od dawna.
Dane komórkowe, wifi włączone 24/h.
W ustawieniach sklepu play włączona tylko opcja automatycznego aktualizowania przez wifi ale nic to nie zmienia. I tak ręcznie włączam aktualizacje aplikacji.
DjKrisKapy
Pioneer
Opcje
Czyli problem nie tylko u mnie. Samsung trzeba coś z tym zrobić
0 Like