Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aktualizacja Android 12 - problem z klonem Whatsapp

(Temat utworzony: 23-11-2021 11:01 PM)
1938 Wyświetlenia
Maciek1626
Explorer
Opcje
Cześć,
Używam sklonowanego komunikatora WhatsApp i po aktualizacji przestały mi się pobierać multimedia z czatów na sklonowanej apce. Załączone zdjęcia są widoczne w czatach jako zamglone kontury z ikoną rozmiaru na środku. Po kliknięciu na ikonę, pojawia się komunikat o błędzie pobierania. Z wysyłaniem jest podobnie.
Na pierwotnej wszystko śmiga jak wcześniej. Czytałem, że taki problem pojawił się u niektórych przy okazji wcześniejszych aktualizacji OS. 
Jakieś pomysły jak sprawić, żeby oba komunikatory działały jednakowo, jak wcześniej? 

Przejdź do rozwiązania
kur_chuck
Apprentice
Opcje
Cześć druga klon WhatsApp dla dual sim
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kur_chuck  Zapraszam do tego tematu, póki co nie zostało znalezione rozwiązanie:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/aktualizacja-android-12-problem-z-klonem... 

kur_chuck
Apprentice
Opcje

Mam niestety ten sam problem i również powstał po aktualizacji.  J..bany bubel kolejny androida...

0 Like
Rozwiązanie
Maciek1626
Explorer
Opcje
Musisz niestety wyłączyć i włączyć klona. Próbowałem wszystkiego i w końcu u opcjach zaawansowanych wył/wł whatsappa i zaczął działać jak wcześniej. W trakcie pojawiania się błędu nie mogłem robić kopii zapasowych więc przywrócił czaty do stanu sprzed aktualizacji androida. Screenshot_20211123-231442_Dual Messenger.jpg
0 Like
kur_chuck
Apprentice
Opcje

Super. Bardzo dziękuję za pomoc. Zrobiłem tak jak napisałeś i działa. Pozdro

Members_ZI8WmRp
First Poster
Opcje

Czy jest jakieś inne rozwiązanie?
Wyłączałem i włączałem jednak to nie pomaga.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_ZI8WmRp, robiłeś inne rzeczy z tego i podlinkowanego wyżej wątku? Czyszczenie danych aplikacji, Wipe Cache Partition, hard reset?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_ZI8WmRp
First Poster
Opcje

Wszystko zrobiłem, apka była dodana 20 razy i to też nić nie zmienia. Bardzo dziwne, że o problemie wszędzie na świecie piszą, a Samsung nic z tym nie robi.

0 Like
ManyPL
Explorer
Opcje

Też mam problem z klonem whatsapp na Galaxy A03 - zawsze na klonie apki nie działają multimedia - jest jakieś rozwiązanie? Odinstalowywałem aplikacje, zmieniałem kolejność konta, zawsze na klonie aplikacji jest ten problem, nie można pobrać kopii zapasowej i jest problem ze zdjęciami i multimediami.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@ManyPL  Spróbuj wykonać kopię zapasową wszystkich swoich danych z Whatsappa na koncie Google, a następnie zainstaluj ze sklepu Play aplikację "WhatsApp Business". Następnie zaloguj się do swojego konta google na tej apce i przywróć dane. Na koniec wyłącz opcję podwójnego komunikatora w ustawieniach.

Pliki z zapisanych multimediów powinny być możliwe do przejrzenia w pamięci wewnętrznej w folderze: "com.whatsapp.w4b" - wyszukaj go lupką.

Daj znać, czy pomogło!