Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aktualizacja Android 12 - problem z klonem Whatsapp

(Temat utworzony: 23-11-2021 11:01 PM)
2143 Wyświetlenia
Maciek1626
Explorer
Opcje
Cześć,
Używam sklonowanego komunikatora WhatsApp i po aktualizacji przestały mi się pobierać multimedia z czatów na sklonowanej apce. Załączone zdjęcia są widoczne w czatach jako zamglone kontury z ikoną rozmiaru na środku. Po kliknięciu na ikonę, pojawia się komunikat o błędzie pobierania. Z wysyłaniem jest podobnie.
Na pierwotnej wszystko śmiga jak wcześniej. Czytałem, że taki problem pojawił się u niektórych przy okazji wcześniejszych aktualizacji OS. 
Jakieś pomysły jak sprawić, żeby oba komunikatory działały jednakowo, jak wcześniej? 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Maciek1626
Explorer
Opcje
Musisz niestety wyłączyć i włączyć klona. Próbowałem wszystkiego i w końcu u opcjach zaawansowanych wył/wł whatsappa i zaczął działać jak wcześniej. W trakcie pojawiania się błędu nie mogłem robić kopii zapasowych więc przywrócił czaty do stanu sprzed aktualizacji androida. Screenshot_20211123-231442_Dual Messenger.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
20 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciek1626  Cześć

Rozumiem że na jednym telefonie są dwie aplikacje WhatsUpp tak?

Maciek1626
Explorer
Opcje
Tak, sklonowane przez funkcje "Podwójny komunikator" w ustawieniach zaawansowanych telefonu. I wszystko od lutego działało bez zarzutu do wczorajszej aktualizacji. Screenshot_20211123-231442_Dual Messenger.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciek1626  Proszę spróbować wyczyścić dane aplikacji, wcześniej upewnić się że została zrobiona kopia zapasowa rozmów.

Maciek1626
Explorer
Opcje
Właśnie tu jest problem. Funkcja kopii zapasowej też przestała działać, a to czaty z firmy i nie mogę ich stracić. Dlatego szukam rozwiązania, zanim zostanę postawiony pod ścianą. Jeśli problem jest globalny to liczę na jakiegoś szybkiego hotfixa
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciek1626  A da się korzystać tylko   jednego WhatssUpa bez klona?

Maciek1626
Explorer
Opcje
Ten drugi, nazwijmy go 'podstawowy' działa bez problemu, nie ma żadnej różnicy między przed i po aktualizacji do androida 12. Tylko ten sklonowany wariuje.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciek1626  Rozumiem. Może być to też problem po stronie aplikacji, wówczas trzeba zgłosić błąd i czekać na aktualizacje.

kur_chuck
Apprentice
Opcje
Cześć. Po najnowszej aktualizacji oprogramowania do 12 możliwość wysłania i odbierania plików/multimediów  przez whapp duo nie jest możliwa. Nawet z pozycji aplikacji nie da się odpalić aparatu.   Ktoś ma podobny problem ? Pozdro
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kur_chuck  Cześć 

Co to jest WhatsApp duo?