Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

AdBlock Samsung i inne blokady reklam

(Temat utworzony: 30-07-2021 06:46 PM)
2623 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Czy ktoś ma więcej doświadczen z apką Samsung Adblock lub pozostałe ? Chętnie posłucham czy kosa reklam działa , teraz wszyscy chcą uszczęśliwić użytkownika i go koniecznie profilować , interesuje mnie też te pozostałe apki, bo się okaże że po włączeniu tego jestem wreszcie szpiegowany jak chcę coś przeglądać

image

A do czego są poszczególne apki i czym się różnią , poprosze 
0 Like
Przejdź do rozwiązania
Dolan
Voyager
Opcje
Nie używam, bo dla mnie nie ma to sensu, już lepiej zrootować sobie urządzenie i zainstalować AdAway żeby nie mieć reklam w całym systemie bez dodatkowego obciążenia w tle.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@nowan2020, cześć! Zacznę po kolei. Odpowiadając na pierwsze pytanie, czym się różni AdBlock od AdBlock Plus: ten drugi ma więcej ustawień, filtrów, możesz dokładniej ustawić, co chcesz, żeby było blokowane, a co nie. Ale widzę, że u Ciebie te ustawienia (bo screena chyba wstawiłeś z tej wersji Plus?) i tak są jakieś okrojone.

Ja osobiście korzystam z AdBlock Plus, chociaż na zupełnie innych przeglądarkach. Natomiast na polski internet obecnie polecany jest uBlock Origin. Często widzę go u osób z branży IT. W poprzedniej pracy był zainstalowany na komputerze służbowym i również dawał radę.

Zdziwiło mnie też to ostrzeżenie, myślałem, że w przypadku przeglądarki te blockery nie powinny się pobierać jako plik APK, tylko jako rozszerzenie do przeglądarki, chociaż rozszerzenia do takie Team Viewera akurat są pobierane jako APK ze sklepu Play, ale też nigdy nie korzystałem z przeglądarki Samsung, więc ciężko stwierdzić. Spróbuj znaleźć ten blocker w sklepie Play, na pewno będzie bezpieczniej instalować stamtąd, niż z linku zewnętrznego. 

@Dolan po części ma rację, żeby cokolwiek złego się stało na Twoim telefonie, musisz zezwolić złośliwym plikom na dostęp "administratora". Natomiast łatwo jest o to — brzydko mówiąc, możesz nawet się nie kapnąć, jak klikniesz zbędne "Akceptuję" i już po ptakach. "Wirusy" na Androida są, ale mają zupełnie inny sposób działania, niż w przypadku komputerów.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Te linki są w ustawieniach Samsung Internet, raczej nie są to zewnętrzne apki, tylko Samsung owe ,
a daj proszę ustawienia twojego Plus ,
tym samym rozumiem że z innych nie korzystasz , mnie się wyświetliło w explorerze Samsunga i stąd moje pytanie , co koledzy używają ile to kosztuje i jaki jest rezultat
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
@PrzemekM = Oj kolego popatrz proszę na początek jest ten sam skrin , coś się zakręciłeś niestety, o tym rozmawiamy od początku
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Oj tak racja😄

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@nowan2020, i na telefonie, i na kompie korzystam z przeglądarki Vivaldi — oparta na Chromium tworzona przez byłą ekipę Opery (tej z czasów, kiedy była dobra). Na telefonie mam jedynie ustawienia blokady reklamy, które oferuje sama przeglądarka. Natomiast na komputerze AdBlock Plus wygląda następująco:

OleksiiA_0-1627902192898.png

OleksiiA_1-1627902237559.png

OleksiiA_2-1627902296989.pngOleksiiA_3-1627902322320.png

Uff, przy okazji się namęczyłem, żeby ustawienia AdBlock wyświetlały się po polsku, bo miałem w języku Wielkiego Imperium Wschodniego. 🙃

Nie wiem, czy Ci te informacje jakoś pomogą, obstawiam, że ten AdBlock Plus mobilny dla przeglądarki Samsung może być po prostu taki okrojony i nic z tym nie zrobimy.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Wszystko fajnie , ale na telefonie jest inne menu niż na kompie , rozmawiamy o telefonie Samsung i przeglądarce Samsung,
Klikasz blokady i masz MENU NR 1 tego postuScreenshot_20210802-132741_Adblock Plus for Samsung Internet.jpgScreenshot_20210802-132733_Adblock Plus for Samsung Internet.jpgScreenshot_20210802-132835_Samsung Internet.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@nowan2020, ale ja w pierwszej wiadomości zaznaczyłem, że nie korzystam z przeglądarki Samsung. Pokaż dwa pierwsze punkty w tym konfiguratorze —"Skonfiguruj listy filtrów" i "Więcej opcji blokowania".

Witaj na Forum Samsung!

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@nowan2020, tak teraz sobie pomyślałem, o ile dobrze rozumiem, zacząłeś zastanawiać się nad wyborem blockerów reklam i tym, czy ten AdBlock Plus pasuje dlatego, że po ich włączeniu nadal wyświetlają Ci się jakieś reklamy? Myślę, że wiem, w czym może być problem. Obecnie twórcy stron i tego oprogramowania do blokowania reklam ścigają się (dosłownie ścigają się) w metodach wyświetlania i maskowania reklam, więc jakiekolwiek wprowadzone pomysły chociażby wspomnianiego AdBlock Plus za chwilę mogą już nie działać (identyczna sytuacja jak z aplikacjami do nagrywania rozmów i ograniczeniami Google).

Jeśli dobrze to zrozumiałem, to możesz podać mi na priv strony, na których te reklamy się nie blokują, potestuję jeszcze u siebie.

Witaj na Forum Samsung!

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Masz rację, to było tak że chciałem skorzystać z tego co jest dodawane przez Samsung, korzystam teraz z tej przeglądarki i kliknąłem blokada reklam , wyświetlił się 1 skrin, ekran i zacząłem się kolegów pytać ,
Czy ktoś tego używa , jakie programy i co z tego jest.
Nie szukałem specjalnie w sklepie Google blokerów , one były zapięte tutaj w przeglądarce , który zastosować ? No który ?
Korzystam głównie z gazeta.pl , wp.pl, onet i coś czasem

Testuję ,,, coś niby lepiej , ale długo się ładuje stronaScreenshot_20210802-205315_Samsung Internet.jpgScreenshot_20210802-205335_Samsung Internet.jpgScreenshot_20210802-205729_Samsung Internet.jpg
0 Like