Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ADB

(Temat utworzony: 03-12-2021 05:19 PM)
756 Wyświetlenia
N1c0o
Navigator
Opcje
Hej! Chciałem odinstalować trochę bloatware'u. Jest to mój pierwszy raz,  dlatego potrzebuję listę aplikacji, które powinienem usunąć. Z góry dzięki za pomoc. 
0 Like
18 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@N1c0o  Cześć

Jeżeli jest dużo dziwnych aplikacji zainstalowanych na urządzeniu, można wykonać hard reset. 

Od początku  zainstalować potrzebne aplikacje i skonfigurować telefon.

anonim2
Pathfinder
Opcje
Samsung free na początek, treści z radykalnych portali biorą, klikalność jest. Lista podmiotów które otrzymują dane z tej aplikacji jest długa. Do wywalenia i zastąpienia lepszym jakościowo źródełem wiedzy.
Szkoda że free i kilku innych nie da się odinstalować w zwykły sposób - samsungu, dlaczego promujesz śmieciowe aplikacje?
Niektóre można tylko uśpić a nie odinstalować, chyba że po roocie (gwarancja).
anonim2
Pathfinder
Opcje
Reszty nie pamiętam bo wywaliłem... ale zobacz po kolei czego nie potrzebujesz i w najgorszym razie zamróź.
Polecam usunąć apki m$ (office) i wszystkie google z których nie korzystamy. Cloudy, google drive'y, microsoft drive'y i inne śmieci które tylko chcą nas profilować jako odbiorców reklam.
Polecam zainstalować adaway z f-droid marketu, nie zobaczyłem ani jednej reklamy na telefonie. Oraz firefoxa i wtyczkę ublock origin.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Cześć,
Generalnie, miałem problem z RCS w sieci Play w aplikacji Wiadomości Samsung, dlatego prawdopodobnie przeniose numer do innego operatora, a kilka dni temu zainstalowałem Wiadomości od Google testowo, i tak pozostało. Pozostało na tyle, że teraz stosuję zamienniki w postaci Telefonu (mega blokada spamu), Kalkulatora, Notatki Keep (kolorowanie notatek bardzo się przydaje) i Kalendarz od Google.
I tutaj zaczyna się moje pytanie, aby nie zaśmiecać telefonu podwójnymi aplikacjami (obecnie mam je wyłączone / zatrzymane i ukryte w One UI) czy odinstalowanie aplikacji Samsunga: wiadomości, telefon, zegar, galeria, pliki mogą w jakiś sposób uszkodzić mój telefon lub sprawić, że będzie on działał niepoprawnie? Chciałbym całkowicie przejść na aplikację Google (Zdjęcia/Galeria, Files by Google i Zegar).
0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!

Z tych aplikacji, które wymieniłeś, w normalny sposób można odinstalować jedynie zegar. Mało tego, takich jak Telefon, czy Galeria nie da się nawet wyłączyć, można je jedynie zatrzymać.

Co da aplikacji od Google, to jeśli wybierzesz je jako domyślne, to wszystko będzie działało spoko. Myślę, że nie ma potrzeby kombinowania z usuwaniem fabrycznych od Samsunga. Same aplikacje mają rozmiar rzędu kilkudziesięciu MB każda, więc zysk z tego żaden. A skoro już je ukryłeś, to nie widzisz ich na co dzień.

Pozdro!
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Super, dzięki za odpowiedź.
Widzę tylko jeden problem - korzystając z One UI I Samsung Internet zmuszony jestem pozostawić aplikację Galeria oraz Moje pliki.
Odnośnie pozostawienia aplikacji zamiast ich usuwania, to czy usuwając dane z pamięci, zatrzymają aplikację w ustawieniach i chowając ja w One UI mam pewność, że nie będzie zżerała mi RAMu i pracowała w tle?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Problem z RCS w Play nie był po stronie telefonu jak większość sądziła, a po stronie operatora. Na dzień dzisiejszy usługa została tymczasowo wyłączona z powodu błędnego działania. Kiedy zostanie włączona dział techniczny sam nie wie. Co do zainstalowania aplikacji od Google nic się nie stanie można spokojnie je zamienić z tymi od Samsunga. Ja osobiście wolę bardziej te Samsungowe niż od Google.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Dziękuję za info. Brakuje w wiadomościach Samsung informacji, czy funkcja działa (można ją włączyć i wyłączyć, ale nadal z poziomu ustawień nie wiem, czy jest włączona, tak jak ma to miejsce w wiadomościach Google).
Jeśli Play to naprawi to będzie super.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Anonymous User, jak ta zrobisz, to nie powinno to mieć większego wpływu na RAM, procesor itd. Ja bym bardziej się martwił tym, ile zasobów zżerają aplikacje Mety, niż Samsunga.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.