Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] Google Lens brak możliwości korzystania z obiektywu

(Temat utworzony: 19-01-2024 07:44 AM)
777 Wyświetlenia
Anja2206
First Poster
Opcje

Brak możliwości korzystania z obiektywu, gdyż pojawia się komunikat o wyłączonej aplikacji Google a tej aplikacji po prostu nie da się włączyć. Przycisk włącz nie działa czy ktoś spotkał się z takim problemem.

Screenshot_20240119-074103_Lens.jpg

Screenshot_20240119-074219_Google Play Store.jpg

0 Like
10 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wyczyścić dane aplikacji Google.
- USTAWIENIA
- APLIKACJE
- GOOGLE
- DOMYŚLNA PAMIĘĆ
- WYCZYŚĆ DANE
-
0 Like
Anja2206
First Poster
Opcje

Screenshot_20240119-083648_Settings.jpg

Aplikacji Google nie mam na liście, a więc wychodzi na to że nie jest nawet zainstalowana, ale w sklepie Play nie ma opcji zainstaluj, jest tylko wlącz jak na poprzednim screenie

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Myślę ze jest tu jakis błąd oprogramowania, dlatego że aplikacja Google powinna nawet być widoczna jesli będzie wyłączona, czy nawet ukryta. Proponuję zrobić reset telefonu sam mam A40, więc wiem że potrafi mieć ten telefon sporo błędów.
No0bo0dY
Pioneer
Opcje

A czy z google obiektyw da się korzystać bez włączonej aplikacji google?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@No0bo0dY Apka Google jest niejako sterownikiem wielu innych aplikacji i obawiam się, że przy jej wyłączeniu, funkcja nie będzie działała.

No0bo0dY
Pioneer
Opcje

Czyli w skrócie trzeba mieć usługi google play ora google by korzystać z jednej aplikacji. Będzie trzeba się rozejrzeć nad alternatywnym systemem.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@No0bo0dY Możesz szukać różnych systemów, ale te oparte o Android będą powiązane z systemami od Google bez względu na nakładkę producenta sprzętu. Zawsze możesz przejść na iOSa, ale tam będziesz miał - uwaga, uwaga - usługi Apple. To samo z Windowsem na komputerach - aby korzystać z jednej funkcji, możesz mieć nawet trzy, cztery, albo i pięć usług działających w tle, podtrzymujących i w ogóle umożliwiających jej działanie.

0 Like
No0bo0dY
Pioneer
Opcje

A co z alternatywną wersją androida to już łaska nie wspomnieć?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@No0bo0dY Bezpośrednio na forum możemy rozmawiać wyłącznie o oficjalnych wersjach systemu. Jeżeli chcesz rozmawiać o wersjach systemu napisanych w piwnicy przez zapaleńców modyfikacji oprogramowania, to są do tego inne miejsca. To forum nie jest jednym z nich i jeżeli zależy Ci na wgrywaniu własnych wersji systemu operacyjnego, to radzę Ci poszukać innego forum, bądź też kanału na Discordzie.

Warto jednak wspomnieć, że takie modyfikowane wersje systemu wcale nie muszą być bezpieczne i jeżeli tak mocno zależy Ci na ochronie swoich danych, radziłbym jednak pozostać przy oficjalnym oprogramowaniu.