Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

5G w Play - cyrk na kółkach :)

(Temat utworzony: 05-02-2023 06:45 PM)
1589 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Na koniec weekendu akcent humorystyczny :winking-face:

Mam w Play abonament Biznes Europa i Świat - po przesiadce na S23+ chciałem sprawdzić działanie sieci 5G. Jestem w jej zasięgu bo syn na iPhonie (ten sam abonament) i łapie 5G. U mnie nie działa.

No to piszę na czasie do Play czy mam aktywne/dostępne 5G w swoim abonamencie - dostaję odpowiedź od pani Roksany:

Abisai78_0-1675618906168.png

Sprawdzam przez kilka godzin i nie bangla. No to piszę znowu do Play żeby sprawdzić czy to problem techniczny - tym razem trafiam na pana Artura, który informuje mnie:

Abisai78_1-1675619124710.png

Normalnie cyrk - i to na kółkach :smiling-face:

25 Odpowiedzi
Heniekok
Pathfinder
Opcje
Problem z play nie telefonem
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Aktualizacja - okazuje się, że w błąd wprowadził mnie pan Artur, nie pani Roksana - trzeci konsultant napisał, że mam 5G (napisałem do nich jeszcze raz, bo sprawdziłem, że syn ma ten sam pakiet/abonament)... No nic, na razie kazali iść wymienić SIMy na nowe - zobaczymy wtedy :smiling-face:

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

@Heniekok A po czym wnosisz? 😄

0 Like
Heniekok
Pathfinder
Opcje
Niestety z tego co widze ta oferta nie posoada mozliwosci sieci 5 g gdyby twoj telefon nie mial 5 g to inni w innych sieciach by nie mieli
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. To ja Panu pokaże prędkość 5G w Play 🙂Screenshot_20230122_164522_Chrome.jpg
Abisai78
Helping Hand
Opcje
Hehe, zupełnie jak moje LTE w Play... Żenada. A co chwilę przysyłają smsy, że rozwijają sieć i żeby testować prędkość...
0 Like
Mitschel
Voyager
Opcje
Z 5G to w Polsce generalnie są kpiny. Niby jest a w zasadzie to go nie ma, bo jest taka forma pośrednia lte+. Wiedza pozyskana od pracownika jednego z operatorów telefonii.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzieje się to dlatego, że operatorzy wykorzystują pasma rezerwowe. Powinno się to zmienić jak pasmo 700Mhz zostanie im udostepnione i wyłączona zostanie sieć 3G
Jakub03
Pathfinder
Opcje
U mnie 5g z Play na s22+ działa wyśmienicie i nie mam powodu do narzekania do tej poryScreenshot_20230205_220334_Speedtest.jpg
0 Like