Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Task Manager pe Android

(Subiect creat la: cu o săptămână în urmă)
139 Vizualizări
ByteReaper
Navigator
Opțiuni

Salut! Există vreo aplicație pe Android similară cu Task Manager-ul din Windows? Aș vrea să pot urmări în timp real utilizarea procesorului de către procese și să văd ce aplicații sau servicii îl solicită cel mai mult. În felul ăsta îmi pot da seama care aplicații funcționează corect și care ar putea avea erori sau probleme.

11 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Cum ti-ai putea da seama ca o aplicatie nu functioneaza corect din Task Manager? Nici pe windows nu iti poti da seama... daca o aplicatia solicita procesorul sau memoria mai mult nu inseamna ca nu functioneaza corect.

Dai o cautare in Play Store si testeaza ce aplicatii gasesti pe acolo... dar eu sincer nu vad rostul unei asemenea aplicatii.

ByteReaper
Navigator
Opțiuni
Salut! Observ că unele aplicații folosesc procesorul și memoria RAM inutil, ceea ce duce la încălzirea telefonului, momente de lag și consum rapid al bateriei. Problema e că, atunci când am multe aplicații instalate, nu îmi dau seama exact care dintre ele cauzează probleme.

Pe Windows îmi dau seama foarte ușor, folosind Task Manager-ul văd imediat ce aplicație sau serviciu are erori sau nu e bine optimizat, o dezinstalez și totul revine la normal. Dar pe Android nu e la fel de simplu, fără un Task Manager.

Nu există nicio aplicație care să-mi arate în procente cât utilizează aplicațiile sau serviciile procesorul?
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Așa cum a spus și @ElfStone, nu așa faci o diagnosticare. Android nu este Windows.
Poți în schimb să vezi utilizarea procesorului în Thermal Guardian și atunci când este folosit mai mult poți sa vezi și primele 5 aplicații care l-au utilizat în acel moment. Dacă vrei o diagnosticare adevărată logul Androidului este prietenul tău. Acolo poți vedea multe informații, inclusiv utilizarea procesorului sau consumul realizat de fiecare aplicație, dar nu este ușor să îl descifrezi.
Aplicații nu cred că există, și dacă există nu prea cred că au acces la informații.
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
Am înțeles. Logul îl accesez din CMD? Și, dacă da, care este comanda pentru a-l accesa?
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Aici ai cea mai simpla metoda de obtinere:

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s22/tutorial-obtinere-informatii-baterie-din-androi...

dar in general are vreo 1.5 milioane de linii. Trebuie sa stii ce sa cauti, nu merge sa te uiti doar prin el de la un capat la altul.

Dar poti folosi aplicatiile disponibile in One UI (intretinere dispozitiv/baterie)  sau Good Guardians si asa poti sa vezi care aplicatii consuma mai mult si ce resurse folosesc. Doar ca nu intotdeauna consumul este realizat direct de catre o aplicatie, ci ea poate folosi un serviciu care consuma bateria. De exemplu atunci cand descarci un fisier mare, de cele mai multe ori nu aplicatia il descarca ci foloseste serviciul sistem Download Manager.

0 Aprecieri
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
M-am uitat în Thermal și îmi spune ca aceste servici au o utilizare mare al procesului, ce sunt aceste servicii și de ce utilizează? E normal?1746017745727.jpg1746017745758.jpg
0 Aprecieri
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
În Thermal la CPU Usage ,îmi arata ca aceste servici au utilizat cel mai mult procesor,ce sunt serviciile acestea și de ce utilizează atâta procesor?1746016388736.jpg1746016388769.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Este exact ce banuiam. System Server este un proces care ruleaza o multime de servicii sistem. Fie are o eroare, fie o aplicatie foloseste intens unul din acele servicii.

O utilizare de 50% este cam mare. Asta inseamna ca foloseste jumatate din puterea totala a procesorului (de exemplu 4 nuclee la maxim daca ai 8). Detaliile pentru aceste servicii sunt greu de gasit (cu aplicatii sigur nu). Cel mai indicat ar fi sa urmaresti ce aplicatii folosesti atunci cand creste activitatea lui (sau inainte de acel moment).

0 Aprecieri
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
De câteva zile (maxim o săptămână), telefonul are lag ușor, se mai agață prin sistem, se încălzește și bateria se consumă mai repede.
Am instalat mai multe aplicații și au fost câteva actualizări, dar nu-mi dau seama ce anume consumă resurse. Din păcate, fără un Task Manager, ar trebui să dezinstalez tot, doar ca să nimeresc cauza.

S-ar putea să fie de la WhatsApp? Sunt într-un grup foarte activ, am trecut aplicația la inactiv și am oprit notificările.
Mă gândesc și la software-ul de monitorizare — are 4-5 servicii separate, poate unul dintre ele are o eroare/bug.
0 Aprecieri
MintyDude
Pioneer
Opțiuni
In Developer Settings ar trebui sa fie un meniu numit Running Services in care cred ca arata tot ceea ce merge
0 Aprecieri
ByteReaper
Navigator
Opțiuni
Arata doar ce rulează în fundal,dar nu ce utilizează procesorul și alte resurse.
0 Aprecieri