Tutorial obținere informații baterie din Android Bug Report
Activați Developer mode: În Setări > Despre telefon > Informații software apăsați de 5 ori pe "Număr versiune".
Accesați Setări > Opțiuni dezvoltator > Raport erori și selectați Raport complet.
Așteptați cam 1 minut. O să apară întâi un mesaj toast că a fost generat raportul, dar așteptați până ce apare o notificare în bara de notificări "Raportul de eroare a …" , confirmați cu ok mesajul care apare apoi vă apar opțiunile de Trimitere / Share to : Quick Share , Whatsapp, Bluetooth…. alegeți unde să trimiteți raportul de unde îl descărcați apoi. Eu îl trimit pe NAS, dar se poate pe un alt whatsapp și apoi îl puteți descărca și din whatsappul propriu. Din păcate prin această metodă nu poate fi salvat direct pe telefon. Pentru salvare direct pe telefon ar trebui generat raportul prin meniurile de service accesate prin coduri "secrete" cu *# , dar nu o să dau detalii (cine le știe le poate folosi pe acelea, cine nu cel mai probabil e bine să nu umble acolo).
Fișierul generat este o arhivă zip care apoi trebuie dezarhivată sau se extrage doar fișierul dumpstate.txt din ea. Recomand utilizarea unui PC/Laptop. Pe telefon se pare că nu poate fi încărcat fișierul din cauza dimensiunii mari.
Pentru căutarea informațiilor eu folosesc Notepad++ pe Windows care are mai multe opțiuni de căutare, dar strict pentru informațiile de mai jos e suficient orice vizualizator de fișiere txt care are și funcție de căutare.
Căutați următoarele cuvinte cheie/ expresii fără ghilimele în care sunt încadrate:
1) Capacitate baterie și cicluri de încărcare:
"mSavedBatteryAsoc" - procentul rămas din capacitatea inițială a bateriei (Ex: 99% din capacitatea unei baterii noi)
Update:
Se pare că atunci când nu se fac încărcări regulate la 100% nu este salvat întotdeauna ASOC. Pentru verificare puteți căuta "capacity_max" sau "scaled capacity". O să găsiți linii de genul ăsta:
max77775_fg_get_scaled_capacity : capacity_max (977) scaled capacity(88.2), raw_soc(86.2)
ASOC în acea linie este cel în paranteză după capacity_max, 997 (trebuie împărțit cu 10) adică 99.7%.
"mSavedBatteryMaxTemp" - temperatura maximă înregistrată de senzorul de pe baterie (Ex. 427 - 42.7 grade celsius)
"mSavedBatteryMaxCurrent" - Curentul maxim de incarcare inregistrat (Ex. 4475 = 4.475V
"mSavedBatteryUsage" - numărul de cicluri de încărcare x 100. (Ex: 5240 = 52.4 cicluri)
!!! Aceste informatii sunt salvate doar dupa mai multe incarcari complete (pana la 100%). Daca aveti protectia de 85% activa sau nu incarcati niciodata telefonul la 100% atunci ASOC nu poate fi determinat iar numarul de cicluri il gasiti astfel:
Cautati: "healthd: efs_buf:" . Ar trebui sa apara o linie (apar multe, dar poate fi luata prima aparitie) de genul: healthd: efs_buf: 0 8 168 3970 3350 12 0 52 250 (mult mai lunga). De acolo conteaza al optulea numar (in acest caz e de 52 de cicluri, si este fara zecimale spre deosebire de mSavedBatteryUsage).
2) Statistici baterie:
"Statistics since last charge:" - De la această linie în jos apar toate statisticile de utilizare a bateriei în general în mAh. Aici sunt informații despre ecran (cât timp a fost aprins la fiecare nivel de luminozitate), rețea mobilă (cât de puternic a fost semnalul și pentru cât timp), wifi, GPS….
-Estimated battery capacity = 3360 Este o estimare a capacității bateriei dar nu am găsit încă exact ce și cum estimează și de ce diferă de capacitatea reală dar cert este că la acea valoare raportează estimarea curentului rămas în baterie.
-Last learned battery capacity: 3700 mAh capacitatea bateriei (de obicei cea din specificațiile telefonului)
-
Screen on: 3h 9m 16s 40ms (15,1%) 87x, Interactive: 3h 8m 47s 826ms (15,0%) - cât timp a fost ecranul pornit
(și procentul din timpul trecut de la ultima încărcare completă), de câte ori a fost pornit în această perioadă (87x) și cât din acest timp a fost pornit de utilizator. Diferența de timp o reprezintă pornirile ecranului de către aplicații fără interacțiunea utilizatorului (ex mesaje)
-Screen brightnesses - Nivelul de luminozitate al ecranului: dark/dim/medium/light/bright arată cât timp a fost la fiecare nivel și ce procent a reprezentat fiecare nivel din timpul total de utilizare a ecranului
-Screen refresh rate: ce rată de împrospătare a folosit și cât timp. (în exemplu e doar 60Hz)
- Nivelul de putere al semnalului recepționat de telefon pe rețelele mobile: slab (0.0%), moderat (0.6%), bun(6.4%), foarte bun (92.9%).
- Capacitate 3700 (rated 3590).
Consumul estimat global e un pic mai complicat pentru că toate acele consumuri sunt estimate prin timpul în care au fost folosite raportat la consumul de curent în acel timp și de aceea adunate dau mai mult decât consumul total estimat de aceea aici aș lua în calcul doar timpul, iar consumul efectiv doar pentru comparații.
Ex.: mobile_radio: 233 apps: 32.1 duration: 12m 28s 671ms înseamnă că modulul de telefonie mobilă a consumat 233 mAh din care direct din aplicație 32.1 (aplicația telefon în acest caz) iar restul de către sistem. Dar pe perioada apelului a consumat și ecranul și audio și senzorii și wifi. Problema e că nu știe care cât a consumat astfel că face un calcul estimativ care în final ajunge să pună același consum în mai multe locuri.
3) Valori de la senzorii de temperatură:
"Current temperatures from HAL:" - Afișează temperaturile de la momentul generarii raportului de pe diferiți senzori (mValue=)
- mName=AP - application processor (CPU) (ex: 33.9 grade celsius)
- mName=BAT - bateria
- mName=SKIN - temperatura exterioară/generala a telefonului
- mName=USB - temperatura portului de încărcare
- mName=PA - Power Amplificator ??? (La acesta nu am găsit ce ar putea fi exact, dar cred că e vorba de modulul de încărcare wireless)
Cred că aceste informații sunt mai mult decât suficiente pentru a vedea starea telefonului atunci când suspectați că ar fi ceva probleme cu el. Desigur în acel fișier se pot vedea mult mai multe dar e mai complicat. Textele de mai sus în mod normal apar o singură dată în fișier.