Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Limba telefonului - romana sau engleza?

(Subiect creat la: 26-05-2023 06:32 PM)
629 Vizualizări
CosminV
Troubleshooter
Opțiuni

Salut,

Recent mi-am tot o întrebare și vreau să vă întreb și pe voi comunitatea Samsung, are vreo importanță dacă limba telefonului este în engleză sau în română? Dacă da voi în ce limbă aveți telefonul.
22 Răspunsuri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salutare,
Nu are absolut nicio importanță ce limba folosești pe telefon. Fiecare are preferințele lui. Eu folosesc limba engleza pe S22 Ultra.
CosminV
Troubleshooter
Opțiuni
Ok.
Dar dumneavoastră ce limbă folosiți?
0 Aprecieri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Cum am spus, folosesc limba engleza pe S22 Ultra. 🙂
0 Aprecieri
Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
De când mi ai venit telefonul era în engleză l am băgat în limba română și folosești limba mea ca să l pot înțelege și el pe mine pentru că telefonul învață de la mine cum îl folosesc eu așa merge și el dacă eu îl folosesc prost și el la fel merge dar dacă eu nu știu limba engleză trebuie să l folosesc în limba mea ca să îl pot înțelege și setările să i le pot face corespunzător ca să l pot folosi la maxim dar dacă eu nu știu limba engleză și el este în engleză nu are română ce fac cine îmi face setările la el sau dacă se ivește greu defecțiune sau vreun bug cum îl raportez ce știu eu ce e acela dacă eu nu știu engleză
0 Aprecieri
CosminV
Troubleshooter
Opțiuni
O înțeleg pe doamna @EmilianDuma , dar nu trebuie să o luat chiar, dumneaei mi-a răspuns mie că folosește în pe un S22 Ultra limba engleză și am înțeles o și oricum dacă se caută pe internet anumite sfaturi pentru un telefon se găsește mai rapid în engleză decât în română exact cum este și la Windows, plus că a mai spus că fiecare folosește ce limbă dorește fără ai impune cuiva să folosească același limbă pe care o folosește și dumneaei.
Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
Corect scuze n a fost cu intenție rea
0 Aprecieri
CosminV
Troubleshooter
Opțiuni
Am înțeles, partea cu limba engleză ați pus după ce eu am apucat să scriu comentariul aici.
Molid
Helping Hand
Opțiuni
Te rog sa imi spui, Emilia, nu e mare si greu S22 Ultra? Mai ales pentru o fată. Sau pentru ca e asa de performant treci peste faptul ca e mai greu de purtat?
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Nu mi se pare greu, m-am obișnuit cu greutatea lui. Mie îmi plac ecranele mari, din totdeauna am preferat un ecran mare. Când am achiziționat telefonul, am știut ca este performant, de asta am și făcut alegerea. 🙂
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Engleza de cand am pus pentru prima data un telefon in mana.
Si cand spun telefon ma refer la telefoanele cu butoane de prin anii 2000.
Chiar daca nu stiam la perfect engleza am invatat-o pe parcurs.
Pot spune ca in Romana (limba) mai tare ma pierd in traduceri decat sa fac ceva pe el
3Merlin
Legend
Opțiuni
Maestro,
Da' româna cu cine-ai studiat-o?
Că văd c-o stăpânești destul de pentru un "japonez"...
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Da are. Sunt obisnuit cu Engleza pe orice dispozitiv (de la espressoare la PC-uri) si traducerile in Romana nu sunt nemaipomenite si pierd timp incercand sa imi dau seama cum a tradus cineva un anumit termen ca sa stiu cum il caut in Romana...si de cele mai multe ori nu nimeresc. Asa incat prefer Engleza

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
3Merlin
Legend
Opțiuni
Cosmin,
La școală am studiat limba lui Goethe (Beethoven) și pe a lui Pușkin (Dostoievski).
Engleza am învățat-o singur, începând de pe la zece ani, când ascultam filmele americane, difuzate de Televiziunea Română.
După ce-am împlinit douăzeci de ani am avut ocazia să ating, pentru prima oară, un calculator. Până atunci le văzusem doar pe ecranul televizorului, care era un model mai vechi, cu tuburi electronice.
Rămân la părerea mea: învățați-vă copiii să vorbească și să scrie corect în limba română și apoi puteți să le cumpărați toate "jucăriile" inteligente pe care și le doresc.
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
Adrian (@RapierXDA),
Ai dreptate, engleza e limba calculatoarelor și a dispozitivelor electronice interconectate, fără de care o mare parte din populația planetei n-ar putea supraviețui 24 ore.
Mi-am dat seama de acest adevăr (aparent cunoscut de toți) încă de acum patru decenii, când un calculator familiar (îți mai aduci aminte de HC-85, Cobra sau TimS ?!) costa o mică avere (cam jumătate din Dacia 1300).
Pe vremea aia, puțini români știau să vorbească engleza; puțini americani știau să arate, pe harta Europei, unde se află România.
Dacă un coreean vrea să comunice cu un japonez, credeți că se bazează pe telefonul așa zis deștept?!
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Așteptam să scrie @RapierXDA ca să zic "și eu" 😁
Orice dispozitiv electronic îl folosesc în engleză, de la PC, tv, tableta, etc.
Mr_Claude
Big Cheese
Opțiuni
Româna nu prea are suport pe nici un dispozitiv (dezamăgire totală ) pe când maghiara sau araba (zic și eu) au!!! Noi încă nu existăm deci dacă vreți să folosiți majoritatea funcțiilor doar cu engleza e cel mai ok. Și vorba unui coleg anterior nu te încurci în traducerea mizerabilă de multe ori!
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Aici te-as putea contrazice un pic... La partea ca nu va avea impact.... Au fost cazuri (si din pacate nu putine) in care localizarea (asta inseamna traducerea interfetei in limba locala) a generat probleme efective, lipsa unor functii sau bug-uri. Daca comutai limba pe engleza, telefonul isi revenea miraculos, cum schimbai limba (nu a fost doar la romana problema) cum apareau probleme.

Totusi limba romana a fost adaugata de ceva vreme si este de presupus ca problemele au cam dispărut. Totusi este posibil sa apara odata cu schimbari majore ale interfetei, versiune noua de Android, etc

Deci in unele cazuri dacă aveti un bug, ar putea fi si asta o incercare de troubleshooting, schimbati limba pe engleza si vedeti daca asa face

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Acum poate nu pt ca romana e prezenta de ceva vreme dar in trecut au fost cazuri

RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
🤣 🤣 🤣 Poate fi si autosugestie sau poate la schimbarea limbii si după restart se sterg ceva temporare sau cache si ai impresia ca se misca mai bine. Este greu de apreciat asta dar utilizeaza-l si asa mai ales ca stii ceva engleza si poti face comparatie după intre cele doua

Deea2003
Black Belt 
Opțiuni
Eu țin în limba romana
0 Aprecieri