Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

INTERNET FIX DIGI VS INTERNET FIX ORANGE

(Subiect creat la: 01-05-2025 03:49 PM)
872 Vizualizări
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Salut, sunt utilizatori pe aici care au internet FIX de la Orange cu ce este mai bun fata de internetul FIX de la Digi adică eu cu fiberlink 1000 scot în speed test viteza asta 750Mbps 800Mbps pe Orange ce speed test obțineți mai mult de 1gbps?

image

22 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Salut,

Eu am fibra de la amandoua companiile. 1gbit de la digi si 2.5gbit de la Orange.
Digi are latenta mai mica dar nu am decat 1gbit de la ei, deci nu pot compara.
Ambele linii sunt foarte stabile si sunt multumit de amandoua.
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Am văzut ca tot fac reclama agresiva
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Uite:

ElfStone_0-1746015882090.png

silvergol
Hotshot
Opțiuni
Si de pe telefon cât prinzi?
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Aici depinde router. Eu am router cu wifi7:
1746016565331.jpg
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Eu zic ca fiberlink 1000 de la digi e suficient ca nu fac streaming sau jocuri online am un router tplink archer ax72 cu Wi-Fi 6 pentru s21+
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Da, si eu zic ca e foarte ok doar conexiunea de la digi.
Eu lucrez de acasa si am nevoie de backup, de asta am ambele linii active.

ByteReaper
Big Cheese
Opțiuni
E mai mult decât suficient , pentru majoritatea utilizatorilor, internetul de 1 Gbps e overkill. Pentru social media și streaming 4K pe Netflix, o viteză de 60 Mbps e deja suficientă.
In Germania, dacă prinzi 200–300 Mbps, e considerat lux — majoritatea au sub 100 Mbps.
Cu 1 Gbps poți face fără probleme și streaming, chiar și la calitate foarte înaltă.
PS:In Germania infrastructura de internet e slaba,ei încă nu au trecut la fibra optica, nu la nivel național cel puțin.
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Eu descarc și cu 80Mb
ByteReaper
Big Cheese
Opțiuni
Dacă descarci frecvent jocuri sau seriale, atunci se simte cu adevărat diferența între un internet de 1 Gbps și unul mai slab.
Totuși, pe lângă abonamentul de internet, contează și performanța routerului, dar și compatibilitatea dispozitivelor. De exemplu, nu are rost să îți iei un abonament de 2,5 Gbps dacă placa de rețea a PC-ului e limitată la 1 Gbps.
La fel și pe Wi-Fi: dacă antenele telefonului sunt mai slabe, nu vei atinge viteza maximă a abonamentului, chiar dacă routerul și operatorul oferă suport pentru asta.
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Nu folosesc pc descarc seriale sau filme ce sunt noi pentru ca am renunțat la tv de mult timp mi este mai confortabil
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut!

Obtii mai mult de un Gbs daca ai un abonament mai mare de 1 Gbs, altfel nu ai cum.

Pe Digi eu obtin frecvent 1Gbs, dar depinde ce server folosesti pentru testare, cat este de ocupat serverul, dar si toate nodurile pana la el.

Intrebarea este daca chiar ai nevoie de viteza mai mare, sau daca nu e mai important ca routerul sa poata distribui stabil acea viteza in reteaua ta locala.

Screenshot 2025-04-30 152121.jpg

Screenshot 2025-04-30 152150.jpg

ByteReaper
Big Cheese
Opțiuni
Salut! Am tot internet de la Digi, abonamentul de 1 Gbps, cu un router TP-Link Wi-Fi 6. Pe Wi-Fi obțin în jur de 650–700 Mbps la download, iar pe cablu, conectat la PC, ajung la 960 Mbps – 1 Gbps.
Contează atât routerul, cât și calitatea antenelor din telefon. Eu folosesc un Galaxy A54 5G, care suportă Wi-Fi 6, dar e posibil să aibă unele limitări.
Din ce spui, viteza pe care o obții tu este una foarte bună pentru conexiune wireless la un abonament de 1 Gbps.
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Eu folosesc momentan un s21+ și un router tplink archer ax72 Wi-Fi 6
ByteReaper
Big Cheese
Opțiuni
Viteza ce o ai e foarte bună ,overkill pentru majoritatea utilizatorilor normali😅.
gioni666
Hotshot
Opțiuni
Dacă faci download des de pe trackere private, la digi a trebuit să fac o adresă prin contul meu deoarece la un moment dat alocă ip gdp(parcă) asta ca să apari conectabil, nu este greu, am citit pe net 5 minute, intrat in cont digi și făcut adresă aia.
Dacă descarci de pe cele free nu este nevoie să apari conectabil.
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Știu:)
Liviu18
Hotshot
Opțiuni
Salut! Pe digi la un 1 Gbps internet cu un router Wi-Fi 6 ZTE tot de la digi și cu un telefon s24 ultra, ăsta e rezultatul. Sunt mulțumit, nu am nevoie de mai mult. Pe Orange nu știu cum e.1746084729925.jpg
0 Aprecieri
silvergol
Hotshot
Opțiuni
Este perfect asa eu am s21 plus fiberlink 1000 router tplink archer ax72
0 Aprecieri
Mr_Claude
Maestro
Opțiuni
Prețul? 🤔