Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Actualizari de securitate

(Subiect creat la: 10-08-2024 06:56 PM)
1224 Vizualizări
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Lunar sunt foarte multe persoane care intreaba:
A primit cineva actualizarea pe luna Y?
Pe modelul X a venit actualizarea ?

Utilizatorii care au telefoane mai vechi sau pur si simplu folosesc alte firme, care nu pun la dispozitia utilizatorilor atatea update-uri cum supravietuiec??? 
De ce atata agitatie pe seama acestor *asa zise update-uri de securitate??
Exista cineva confirmat pe acest forum care a patit ceva in lipsa acestor update-uri?
Parerea mea ca nu fac altceva, decat sa-ti incarce memoria telefonului 
Fara comentarii de genul !!! Mai ajuta la cate-un bug 😂😂😂😂
Concret, care este rolul acestor patch-uri de securitate? Cum ne ajuta?

19 Răspunsuri
Mădălina_
SuperStar
Opțiuni
Rolul patch-urilor este de a-ți lua MB 🤣🤣🤣
GalaxY_S_
Troubleshooter
Opțiuni
Corect eu ca am 512 mb mi ia cu japca în 7 ani de actualizări poate și mai mult 😂
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Problemele de securitate online sunt de cand lumea si pamantul.
Nu exista antivirus care sa te protejeze 100%....comparativ cu un antivirus dedicat, aceste patch-uri sunt mai frecvente decat apdate-urile la Kaspersky
Incerc sa inteleg nevoia lor...nu efectul de turma asa cum ne-am invatat!!
Utilizez android de la inceputuri, nu am avut probleme de securitate pe nici un device....

alvv
Pathfinder
Opțiuni
Majoritatea userilor folosesc internetul pentru face, insta, tik tok...pe dark web mai putin😂😂😂
Inafara reclamelor enervante, greu gasesti altceva care sa te ameninte pe aceste platforme
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Pai asta incerc sa subliniez ca le primesti mai rar decat aceste patch--uri de securitate pe telefoane
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Instalând toate update-urile, fie ele majore sau de securitate, ești protejat de anumite riscuri de securitate și multe alte probleme care pot apărea pe parcurs.
Nu zice nimeni sa nu mai folosești un dispozitiv care nu mai primește update-uri de securitate, doar că ești mai expus la pericole.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Unii trăiesc doar pentru actualizări, nu pentru ce aduc nou sau ce modifică 🤣. De aceea periodic apar zeci de postări într-o zi:
Când vine actualizarea? De ce la mine nu a venit? La mine a venit dar îmi e frică să o instalez. Am instalat-o dar am probleme. Când vine următoarea actualizare.
Este o gândire specifică în general copiilor când te bat toată ziua la cap că le trebuie o jucărie și după ce o primesc își pierd în 5 minute interesul și apoi le trebuie alta.
În ceea ce privește actualizările de securitate, acestea fac exact ce ai spus tu că nu vrei sa auzi: rezolvă bug-uri, dar în general pe cele legate de securitate. Astfel de bug-uri există tot timpul și ele pot fi folosite oricând, mai greu sau mai ușor. Cu cât un bug este descoperit de mai mult timp și nu este reparat, cu atât probabilitatea de a fi folosit este mai mare. Cea mai simplă utilizare a lor este de a fura adrese de email, contacte, date de logare pe diferite site-uri, pentru ca apoi ele să fie vândute sau folosite la trimiterea de spam-uri. Următorul pas este interceptarea datelor personale sau bancare. Iar faptul că știi sau nu dacă s-a folosit asupra ta un astfel de atac ține de cât de buni sunt cei care îl fac și ce urmăresc. Cei mai buni sunt exact cei care fac în așa fel încât să nu își dea nimeni seama un timp cât mai lung.
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Prefer sa nu folosesc aplicatii de wallet, ptr plati online doar carduri virtuale, sunt n metode prin care te poti proteja singur.
Probabil ajuta intr-o oarecare masura la protejarea datelor cu caracter personal.
Discutia este oricum rotunda😂
Eficiente sau nu...produc dependenta pentru unii utilizatori😂😂😂😂
Personal evit sa utilizez memoria telefonului cat mai putin.. incerc sa il solicit la minim
1723278852765.jpg
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Actualizările nu țin cont dacă un utilizator folosește sau nu tranzacții bancare sau ce date are. Țin cont de toate sutele de milioane de utilizatori. Au fost multe atacuri care s-au folosit de breșe de securitate, au fost furați bani, date, conturi, adrese de email (cu milioanele), și mulți din acei utilizatori nu au aflat niciodată asta.
Telefonul a ajuns totuși să fie folosit la multe lucruri și îți ușurează viața, și așa cum îți iei multe măsuri de siguranță pentru a proteja casa de hoți, așa trebuie făcut și în "lumea virtuală". Trebuie să folosești mai multe nivele de siguranță: aplicații serioase din surse sigure, actualizări, evitarea site-urilor și a link-urilor dubioase (chiar dacă vin de la contacte de încredere), verificarea cu atenție a paginii pe care faci o plata... Utilizarea unei aplicații de securitate de încredere (un așa zis Internet Security). Niciuna din cele de mai sus nu asigură protecție 100%, dar adunate cresc nivelul de siguranță.
Ca și persoană cu experiență de peste 20 de ani în lumea softurilor îți pot spune că nicio actualizare de securitate nu este degeaba chiar dacă bug-urile pe care le repară nu afectează în mod direct pe toată lumea.
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Hai sa o luam altfel, pana acum cativa ani RIM( blackberry) erau considerate cele mai safe device-uri din lume. Pana sa se prosteasca cu android!!!
Nu au existat update-uri de genul, utilizatorii nu au raportat probleme de securitate.
De ce acum avem nevoie? Logic suntem mai expusi prin sistemul de operare, totusi
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Hai să o luăm și mai altfel 🙂. Pe vremea lui BlackBerry tehnologia în general era mai limitată, prea puțin utilizată pentru orice altceva decât apeluri și sms-uri. Acum telefoanele sunt folosite peste tot, pentru orice și de către toată lumea (sau cea mai mare parte). Acum câțiva ani softurile nu evoluau mult, acum evoluează într-un ritm tot mai accelerat. Atunci nu prea făcea nimeni plăți, acum fac majoritatea (că e prin wallet, ca e pe pagină web sau prin altă aplicație). Atunci primeai în general scrisori și acte oficiale pe hârtie în cutia poștală fizică. Atunci aveai pe telefon cel mult numărul de telefon și câteva contacte. Acum ai acte cu date sensibile, acte/ informații medicale, locații, interese (navigare), plăti, poze personale, conturi... Cu alte cuvinte pe lângă faptul că tehnologia evoluează mult mai rapid și ceea ce e greu de "spart" azi mâine o să fie mai ușor, și motivația celor care ar face asta este mult mai mare având acces (în caz de reușită) la atâtea date. Actualizările nu repară doar bug-uri ci schimbă de multe ori și algoritmii de criptare cu unii mai puternici și mai greu de spart. Ca să înțelegi cât, când, la ce și pentru cine este importantă securitatea, trebuie să înțelegi întâi cum funcționează lucrurile în lumea virtuală 🙂.
Și ca să vezi cât este de importantă securitatea, uite ce recompense se dau pentru descoperirea breșelor de securitate:
https://www.forbes.com/sites/daveywinder/2024/08/09/new-1-million-samsung-galaxy-prize-challenge-can...
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Din acel articol am scos acest paragraf !!!
You might recall in 2023 how hackers taking part in the Pwn2Own competition successfully hacked the Galaxy S23 no less than four times, using zero-day exploits. 

In 2023 au spar de 4 ori Samsung s23, platiti fiind sa faca asta. Din ce inteleg in acel articol nici macar nu le-a fost greu.
Eu inteleg ca acele update-uri de securitate primite de s23, de la lansarea telefonului pana la concursul de hacking au fost degeaba😂😂😂😂
Sunt convins ca indiferent de sistem, antivirus, update-uri...daca vor sa intre, intra!!!!!!
Putem sa folosim telefonul fara aceste update-uri?
Putem!
Ne aduc ceva pozitiv? Nesemnificativ pentru utilizarea de zi cu zi!
Referitor la ce ai spus mai sus cu privire la anumite informatii sau date, cunosc persoane care in prezent tot pe hartie pastreaza anumite informatii, date cu caracter personal, etc...fiind mai safe pentru ei!
Tehnologia inseamna monitorizare!
Iar lucrurile pentru noi nu sunt transparente, primim o notificare, ne grabim sa actualizam...majoritatea o fac sa fie in pas cu moda, ce contin acele update-uri nu intereseaza pe nimeni, este mai putin important...atata timp cat suntem la zi😂😂😂😂
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Mă declar învins în a te convinge 🤣
Nu zice nimeni că se poate face sau ca există vreun sistem impenetrabil. Ideea este cât de ușor, ce nivel de cunoștințe și tehnică sunt necesare și cât timp au la dispoziție cei interesați să se folosească de acele breșe. Una care este veche (descoperită) de câțiva ani poate fi în general folosită și de către cei cu "posibilități limitate" pe un număr mare de utilizatori. De multe ori aceste breșe sunt descoperite de către producătorii de soluții de securitate sau de către voluntari, sunt remediate prin actualizări, și doar apoi sunt făcute publice (înainte să le folosească cineva). Tot timpul o să existe breșe și o să fie un concurs, pentru a le descoperi, între "băieții buni" și cei "răi". Dar a spune că sunt degeaba actualizările este sinonim cu a spune că este inutil să închizi ușa cu cheia sau să folosești orice alarmă pentru că oricum tot se găsește cineva care să o deschidă sau să dezactiveze alarma. La fel este inutil să fie prinși infractorii, pentru că oricum apar alții. Cum ți s-ar părea să nu se întâmple cele două? Ar face vreo diferență?
Pe scurt, de întâmplat se întâmplă oricum (și breșe și furturi), dar contează amploarea și capacitatea de gestionare a lor.
alvv
Pathfinder
Opțiuni

😂😂😂😂Uite cum facem!! Astept sa precomanda unui flip6
Probabil este la zi cu tot ce inseamna update, securitate etc
Timp de 3 luni nu actualizez nimic pe telefon, vreau sa vad ce se intampla. Nu-mi voi modifica cu nimic rutina zilnica de utilizare a telefonului.
Daca se intampla ceva pe partea de securitate, admit ca sunt bune acele patc-uri!!!!
Daca Nu! Dumnezeu cu mila!!
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Pe ce se bazeaza afirmatia ta? Am ramas in urms cu tehnologia? Daca nu sunt dependent de ea inseamna ca am ramas in urma? Sunt la zi de peste 10 ani cu tot ce inseamna aparitii gsm! Nu tin un telefon mai mult de 8-10 luni! Am robot pentru piscina, robot ptr geamuri, robot aspirator. Daca xiaomi scoate si la noi pe piata un robo dog imi cumpar si eu, desi am 4 cani si 6 pisici.
Daca tot vorbim despre tehnologie pana si masina este de ultima generatie..doar ca prefer oricand ceva cu electronica cat mai putina.
Vrei nu vrei trebuie sa te adaptezi, asta nu inseamna ca ma mut in varf de munte....sunt eu din Sinaia, Locuiesc acolo dar usor usor intram si noi in rand cu moda, cu tehnologia...
De 15 ani orasul are cabluri ingropate...pe la Bucuresti inca sunt pe sus😀😂😂😂😂asta ca tot imi spui despre gandire si/sau tehnologie invechita
Smart watch am un g shock dar il folosesc cand urc cu bicicleta.
La mana merg pe varianta Tissot sau Longines. ..nu sunt adeptul watch ultra sau mai stiu eu ce prostie de ceas.
Ne indepartam cu topic-ul

Intrebarea era.....: putem supravietui fara aceste patch-uri de securitate, care aparent nu fac altceva decat sa incarce memoria telefonului????
Duci discutia la carduri, gandire invechita..etc
Te duci cu cardul fizic la restaurant...tragi cu el, surpriza l-a clonat!
Cu ce ma ajuta patch-ul de securitate? 😂😂😂😂
Adica iti argumentez 24 de ore fara sa ma repet!!!

Exista persoane care folosesc terminale Samsung mai vechi, nu mai primesc aceste patch-uri si au raportat probleme???
alvv
Pathfinder
Opțiuni
Ideea este in felul urmator, strict ca o parere personala!!!!
Daca lasam pe altii sa gandeasca pentru noi, ne pierdem ca si fiinte umane. Da am multe accesorii tehnologice dar incerc sa le utilizez la minim.
Din lipsa timpului folosesc astfel de *jucarii*
Ai vazut cumva Demolatorul cu Stalone? Este o secventa in care face sex virtual 😂😂😂prefer sa o fac pe cale naturala, cu gandirea invechita nu sa ajung cu o casca pe cap😂😂😂😂care sa-mi stimuleze doar simturile
Legat de accesoriile tehnologice, nu le-am amintit ptr o lauda.
Te lauzi doar cu familia, copii....singurele realizari adevarate!!!
Restul sunt doar lucruri materiale fara valoare.
Am plecat de la o idee si am ajuns la alte discutii😂😂😂😂😂😂😂
De acum voi posta doar poze din 50 shades of grey cum face colega Madalina😂😂😂🫣🫢pe care o salut cu aceasta ocazie!!!
Mădălina_
SuperStar
Opțiuni
Te salut și eu!
Am destule poze color (cu realizări adevărate), dar nu îmi permit să le postez în Samsung members, deoarece nu despre asta este aplicația!
Rămân tot pe nuanțe de gri 😁
taiunelu
Helping Hand
Opțiuni
Nu e de neglijat faptul că updatările de securitate nasc dependență .Este și cazul meu 😀😀 .Dar ,cu upgradările este altceva sunt supernecesare ! Aveam un ASUS Zenfone ZE 553kl care a rămas la versiunea 6.1 (Marshmallow ) din 2015 ,iar banca mi-a pus în vedere sa trec la o versiune 7 sau mai mult .Asa ca , am achiziyionat un Galaxy A14 cu Android A14 si folosesc ASUS just4fun (videoplayer ,muzica ,etc )
taiunelu
Helping Hand
Opțiuni
Exact ! Practic ,am fost nevoit sa achiziționez un telefon cu sistem de operare mai mare de 7 și, uita-asa am trecut la Samsung .Tot răul spre bine ! 🤣🤣🤣