Zilele trecute mă apucase dorul de Galaxy Note 4. Perfect funcțional, dar i-am schimbat bateria originală de vreo 2 ori. Pentru că aşa cum am mai scris, păstrat nefuncțional în condiții improprii poate să se umfle/degradeze.
Am avut o intervenție despre umflarea bateriilor ca fiind un fenomen existent dar nu generalizat şi dacă alții au înțeles altceva, este fix treaba lor.
Revenind, am pus la încărcat şi nu se întâmpla nimic. Fără vreun semn că ar funcționa încărcătorul/încărcarea. Suportă Fast charging Note 4 şi având mai multe încărcătoare, am ales un altul. Cu acela a aluat-o din prima, .dar imediat după, am pus din nou primul încărcător cu care nu a funcționat inițial. De data aceasta a funcționat corect, fără să fac nimic altceva.
Îți recomand să schimbi bateria dacă nu ai motive să bănuieşti chargerul sau cablul. Asta pentru că după o perioadă foarte lungă de neutilizare îşi pierde eficiența.
Nefolosit de 4 ani...recomandat era obligatoriu să-l încarci constant, o dată la 3-4 luni între 50%-70%. Nu reacționează toate bateriile la fel, sunt procese fizice-chimice care pot să apară din diferite motive, pe acest fond au apărut şi problemele utilizatorilor (baterii umflate, degradate) Chiar pentru smartphone-urile utilizate dacă se folosesc accesorii sau metode inadecvate de încărcare inclusiv un mediu ambiental nepotrivit (temperaturi foarte joase sau foarte ridicate) se poate ajunge la umflarea/ degradarea bateriilor.
Concluzia mea, 99% vechimea bateriei este motivul.
Scuze pentru postările lungi pe care le am uneori...dar încerc să argumentez cât mai detaliat ceea ce scriu. Scriu din experiența utilizării care nu este de neglijat.