Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Probleme claritate

(Subiect creat la: 21-08-2023 08:16 AM)
548 Vizualizări
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Bună seara. Tot am zis că poate își revine, dar nu. Am probleme cu claritate fotografiilor. De multe ori dacă îl iau repede și fac o poză standard, la 1x, fotografia nu iese clară, pur și simplu este o fotografie ratată. Cu telefonul in meniul de camera, pregătit, trebuie să comut pe camera selfie și înapoi pe camera principală ca să-și revină și să-și de-a și el seama că fotografia trebuie să iasă totuși clară. 🤷 Același lucru pățec uneori și pe filmare. Este totuși un telefon care teoretic trebuie să exceleze pe foto, sau măcar să nu aibă astfel de probleme de telefon entry-level. Am observat că dacă fotografiez pe 3x sau 10x nu apare problema aceasta de claritate. Cine a mai pățit așa ceva și cum a rezolvat problema. 
25 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Nu este un comportament normal. Incearca inainte de orice sa tii apasat pe aplicatia camera, info, storage si sa ii dai un clear data. Daca tot nimic... posibil sa ai un mic defect la modulul de focalizare. Daca intri in aplicatia camera si lovesti usor telefonul in partea de sus (in dreapta sau stanga) isi revine cumva?

Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Nu am incercat cu lovirea ușoară. Tu zici că dacă intru in aplicația cameră, pregătit pentru o fotografie și văd că nu e clară imaginea, să încerc cu aplicația cameră deschisă să lovesc ușor, sus, stânga sau dreapta sa vad daca imaginea devine clară? Și altceva, ce zici să dau aici...?Screenshot_20230821_065451_Settings.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Da acolo dai "Golire".
În timp ce încerci sa faci poza îl lovești ușor și vezi dacă nu se face clară. E posibil să se blocheze lentila de focusare și când o miști să se deblocheze. Așa poți să confirmi rapid dacă aceasta este cauza.
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Ok. O să incerc și asta cu prima ocazie când voi observa neclaritate la viitoarea fotografie sau filmare pe care vreau sa o efectuez...v-am spus că nu face mereu și apare doar la cadrele generale, când vreau sa fotografiez de la distanță, pe 1x. Dacă rămân pe 1x dar vreau sa fotografiez un cadru de aproape, de detaliu, macro, portret, nu am observat probleme, ba chiar îmi intră asistentul acela de îmbunătățire focalizare, dacă îl am activ. Cât privește ștergerea datelor, văd că va șterge absolut tot, inclusiv și toate fotografiile, nu? Screenshot_20230821_071750_Settings.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Nu sterge pozele. Doar setari si cache. Acela e un mesaj general care apare la orice aplicatie.

Cand faceti poza de departe nu aveti cumva ceva in cadru care este mai apropiat (sau atingeti undeva pe ecran) si atunci face focusarea mult mai aproape, motiv pentru care ar iesi neclar ce e mai indepartat. Asa ar explica de ce ***** ce schimbati camera refocuseaza.

Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Înțeleg ce ziceți...mda, o să fiu atent și la acest aspect deși nu cred...ziceți că pot da pe butonul din dreapta fără grijă, chiar daca apare mesajul cu ștergerea tuturor fotografiilor?Screenshot_20230821_071750_Settings.jpg
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
Salut!
Golirea (memoriei) caché pentru aplicația Camera (folosită pentru fotografii) nu înseamnă ștergerea fotografiilor.
Încearcă să oferi mai multe detalii tehnice...
0 Aprecieri
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Am dat golire Cache, din dreapta. Nu cred că va rezolva, am mai făcut asta. Rămâne să încerc cu prima ocazie lovirea ușoară a spatelui telefonului...Screenshot_20230821_065451_Settings.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Dar trebuia cel din stanga :smiling-face: Acum am vazut ca sunt multi utilizatori care au exact aceasta problema (focuseaza aproape, dar face figuri la departare si doar pe 1X) la s20 si s21. In cele mai multe cazuri unii zic ca a fost problema hardware, dar sunt si care zic ca s-a rezolvat cu o resetare la valori din fabrica.

Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Mărturisesc că nu îmi vine să resetez telefonul la valorile lui din fabrică. 🤦
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Stiu cum e. Si eu as face orice numai resetare nu :smiling-face:

Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Nu o să fac treaba asta. 🙂
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Apropo, uite aici au mai scris alti utilizatori despre exact aceeasi problema.

(Trebuie sa copiezi linkul si sa il pui in chrome, nu merge sa dai direct click pe el. Daca nu te descurci cu engleza da-i la chrome sa traduca)

https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-s/s21-ultra-camera-auto-focus/td-p/18509082

Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Este clar ceva în neregulă. Faza este că nu se remediază cu lovirea ușoară în spate, în zona camerelor și oricum ar fi caraghios. 🤦 Parcă tot mai bine merge cu comutatul pe camera selfie și apoi, înapoi pe camera principală. Ideea este că m-aș duce la un service bun din oraș, să înlocuiesc ce este de înlocuit. Modul/lentilă de focus...aveți idee de costuri, măcar cu aproximație?
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Idea cu lovirea ușoară a camerei era doar pentru diagnosticare, nu soluție. Dacă așa se remedia atunci era clar că e o problemă hardware. Dacă citești mai sus o sa vezi că exact asta am zis.
0 Aprecieri
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Am incercat odată și mi-a zăpăcit "clarul" și nici că l-a mai corectat. Oricum nu știu ce naiba sa ii mai fac. 🤷
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Ar rămâne de încercat resetarea la valori din fabrică și service. Prima știu că nu vrei 🙂. Sincer eu aș zice service. Nu știu cât ar costa, dar poți să îi contactezi și să ceri un preț estimativ.
0 Aprecieri
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
O sa trec pe la ei, să vad ce zic și o să las și un preț estimativ pentru cei care mai au această problemă. Acum, discutând la rece, este o situație care nu le face cinste celor de la Samsung, mai ales fiind vorba de eu model hi range și atât de apreciat așa cum a fost (și poate mai este) S21 Ultra. 🤷
AdrianZavoianu
Student
Opțiuni
Posibil carcasa/husa pe care o folosești sa influențeze focalizarea.
0 Aprecieri
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Pe buneee? Greu de crezut, deși m-aș bucura să fie atât de simplu și ieftin de rezolvat. Este o husă de la Vetter. Spun de crezut în condițiile în care asta, sincer, n-am mai auzit -o, mai ales că această problemă este arhicunoscută și nu sunt singurul care se confruntă cu ea...
0 Aprecieri