Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Brak formularza dotyczącego promocji firmy Samsung - ogólne informacje oraz metody pozwalające na uzyskanie go

(Temat utworzony: 28-04-2021 12:53 PM)
43662 Wyświetlenia
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Witajcie użytkownicy forum 🙂

W związku z tworzeniem przez was postów dotyczących braku formularzy, na konkretne promocje firmy Samsung. Postanowiłem stworzyć ogólny mini- poradnik, zawierający wszystkie informacje odnośnie formularza oraz metody jego uzyskania. Sam poradnik będzie w formie Q&A, gdzie pojawią się pytania i odpowiedzi na najczęstsze pytania dotyczące formularzy, jakie pojawiają się na forum. Zaczynajmy 😃

• Gdzie znajduję się formularz ?
  •  

Formularz zazwyczaj jest w aplikacji Samsung Members, a dokładnie w zakładce "Korzyści". Baner, który go zwiera powinien posiadać frazę pokroju " Gratulujemy zakupu", a po wejściu w niego powinna być opcja " Wypełnij formularz" 

• Aktywowałem/am urządzenie i nie mam formularza w zakładce "Korzyści" ?
  •  

W zależności od rodzaju promocji, formularz w wcześniej przytoczonej zakładce pojawi się do 24h lub po 14 dniach, od aktywacji urządzenia. Różnice w czasie tak, jak napisałem powyżej wynikają z rodzaju promocji, najczęściej jest to okres 24h, ale w przypadku zwrotu gotówki mogą sięgać aż 14 dni. Generalnie polecam się w tym przypadku zapoznać z regulaminem i stroną konkretnej promocji, w której bierzecie udział.

• Minął określony czas na pojawienie się formularza promocji, a ja dalej go nie mam ?
  •  

To pytanie jest najczęściej pojawia się na forum. Poniżej przedstawię wam możliwe rozwiązania, które mogą spowodować pojawienie się formularza. 

1. Aktywowanie urządzenia z polską kartą SIM -> Wiele osób nie aktywuje urządzenia z włożoną kartą SIM, tylko dokonuje aktywacji bez niej. 
  2.  
  3. Zaktualizowanie aplikacji Samsung Members do najnowszej wersji -> Z zasady banery zawierające możliwość wypełnienia formularza są udostępniane i widoczne tylko w najnowszej wersji aplikacji Samsung Members. 
  4.  
  5. Zaznaczenie zgody na otrzymywanie przypomnień o kuponach wewnątrz ustawień aplikacji Samsung Members -> Stanowi ono niezbędna czynność, aby aplikacja mogła wygenerować baner zawierający formularz promocji. 
  6.  
  7. Ponowne uruchomienie telefonu -> Czasami zdarzy się, że coś się zablokuje w związku z pojawieniem się banneru formularza. Ponowne uruchomienie telefonu może rozwiązać tą sprawę i finalnie pozwolić na pojawienie się banneru. 
  8.  
  9. Rozmowna przez pięć minut za pomocą urządzenia, na którym ma się pojawić formularz -> Rozmowa z jakąkolwiek inną osobą, przez pięć minut może pomóc w pojawieniu się formularza. Ważne, aby w urządzeniu była polska karta SIM. 
  10.  

Jeżeli żadna z powyższych metod nie rozwiązała problemu braku formularza, to należy się skontaktować z organizatorem promocji, aby wymusił pojawienie się banneru z formularzem. Generalnie patrząc na postu znajdujące się na forum, dopiero ta metoda pozwala uzyskać formularz. Tutaj należy zwrócić uwagę, że firma Samsung zazwyczaj nie jest organizatorem promocji, tylko stanowi ją zewnętrzna firma. Wszystkie informacje, w jaki sposób należy zgłosić brak formularza organizatorowi znajdziecie na stronie promocji oraz w jej regulaminie. 

• Wypełniłem/am formularz, po jakim czasie dostane rzecz lub zwrot pieniędzy, których dotyczył formularz? 
  •  

Ogólnie taka informacja zawarta jest w regulaminie promocji, który zazwyczaj znajduje się na jej stronie. Ważną jest natomiast, że każdy zwrot rzeczy lub pieniędzy rozpatrywany jest indywidualnie. W związku z tym nie ma potrzeby tworzyć na forum, postów pokroju " Po jakim czasie dostaliście zwrot" , ponieważ jak napisałem powyżej jest to kwestia indywidualna. Poza tym każda zmiana statusu waszego zwrotu, potwierdzana jest mailowo 🙂. Jeżeli chcecie dokładnie wiedzieć na jakim etapie jest wasz zwrot, to pozostaje kontakt z organizatorem promocji.

• Na mojej skrzynce pocztowej, nie mam żadnych e-mail , dotyczących zwrotu? 
  •  

Polecam sprawdzić wszystkie zakładki poczty - Oferty, SPAM itp. Jeżeli dalej nie będzie żadnego e-mail'a dotyczącego zwrotu, to pozostaje kontakt z organizatorem promocji, w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. 

Rozwiniecie tego wątku możecie znaleźć w podlinkowanym poniżej poście, na którym również bazowałem pisząc ten poradnik: 

https://eu.community.samsung.com/t5/aktualne-promocje/jak-prawid%C5%82owo-przyst%C4%85pi%C4%87-do-pr...

Dzięki za waszą pomoc: @nismo , @MetaFan oraz @PinkCollagen 😃

82 Odpowiedzi
Dexio
Navigator
Opcje
Pięknie, jasno i na temat, a poza tym sam miałem podobny problem i na czacie dokładnie w taki sposób poradzili Mi sprawę załatwić :smiling-face: a obecną s21 ultra to już 9 zabawka z serii Galaxy :smiling-face: i przy tej liczę na słuchawki xD
Ewelina2021
Journeyman
Opcje
Super przydatne info :smiling-face:
HanPie
First Poster
Opcje
Można bardziej skomplikować promocję?
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@HanPie, o której promocji mówisz? Kroki wydają się być dość proste, dodatkowo zawsze są opisane w poście dot. konkretnej promocji oraz regulaminie, aby jeszcze bardziej uprościć sprawę. Jak coś konkretnego u Ciebie się dzieje, to napisz, co dokładnie, postaramy się pomóc lub podbij od razu do organizatora promocji. :smiling-face:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

WooHooForest
First Poster
Opcje
Proste kroki? Serio? Moim zdaniem
Bardziej nie można utrudnić udziału w promocji. Mimo spełnienia wszystkich warunków nie ma baneru,trzeba dzwonić do samsung potem mailować do firmy zewnętrznej i czekać do 5 dni na odpowiedź. TO NIE PROMOCJA, a naciąganie ludzi. Tylko w PL takie numery przechodzą, w innych krajach posypałyby się pozwy sądowe lub reagowałby rzecznik praw konsumenta! Ludzie bujają się tydzień, aby została im przyznana należna nagroda mimo spełnienia warunków.
klaudian
First Poster
Opcje
A co w przypadku gdy aktywowało się telefon beż karty sim a dopiero potem się ją włożyło?
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@klaudian, chyba nie powinno być problemu. Po prostu musisz wykonać jakieś 5minutowe połączenie z tej karty na tym urządzeniu. I oczywiście inne warunki promocji muszą być spełnione. W razie czego, kontakt do organizatora promocji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

dominik1992
First Poster
Opcje
A czy s21 5g plus tez to obejmuje?
0 Like