Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odkupy urządzeń przy upgrade na nowszy model - Polska kontra reszta świata

(Temat utworzony: 19-01-2023 12:17 AM)
496 Wyświetlenia
Cibronka
Journeyman
Opcje

Kiedy przeglądam zagraniczne serwisy (np. reddit) robi mi się smutno. Ludzie informują o świetnych programach umożliwiających zostawienie w rozliczeniu poprzedniego telefonu. Dzięki temu otrzymują atrakcyjne oferty przejścia na nowszy model.

U nas niestety oferowany jest odkup przez firmę zewnętrzną, z dopłatą od Samsunga. Czy w przypadku naszego kraju nie były rozważane programy zostawiania swojego dotychczasowego telefonu (oczywiście również Samsunga) w rozliczeniu i dopłaty do nowego?

Obecnie, nawet z dopłatami, zwykle korzystniejsze niż odkup (nawet z bonusem) jest wystawianie sprzętu w serwisach sprzedażowych. Taka strategia raczej nie buduje przywiązania do marki.

7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cibronka  Cześć 

No cóż,  zobaczymy jaką ofertę prxygotuje Samsung w tym roku przy premierze nowych modeli 🙂

rybus85
Helping Hand
Opcje
Jak to jaką. Taką jak zawsze. Mało zachęcającą 😂
Już nawet nie tylko chodzi o wykup,ale jakiekolwiek promocje itd w naszym kraju w porównaniu do reszty są czasami żenująco słabe...
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Z tego co wiem to Samsung największy nacisk jeżeli chodzi o Europę to zawsze kładł na Francję i Niemcy i tam zawsze były najlepsze chyba promocje i w ogóle najlepsze wsparcie. Nawet wiem że na starego S5 najnowszą aktualizację I to praktycznie 3 lata po wsparciu w innych krajach Niemcy właśnie dostały łatkę więc Niemcy były zawsze najlepiej wspierane tak samo najczęściej na Niemcy wychodzi świeży oprogramowanie najwięcej łatek po prostu tak jest że każdy producent ma jakiś kraj na który są większe nakłady nie wiem z czego to wynika pewnie ze sprzedaży albo z zysków z tego kraju nie wiem nic na to nie poradzisz globalnie tego nie zmienisz taka jest polityka firm i tyle na przykład z tego co wiem to na przykład Google Pixel chyba nie był oficjalnie z oficjalną polską gwarancją sprzedawane w Polsce i też temu nic nie zrobisz po prostu firma ma taką politykę i tyle. Oczywiście jest to tylko moje zdanie.
0 Like
Ulvarin
Journeyman
Opcje
Wszystko by było spoko gdyby nie blokowali wysyłki do Polski że swojego sklepu de. Tam jest ZAWSZE TANIEJ każdy model niemal przeliczając euro na złotówki i doliczając VAT różnice... Nie zdziwię się jak najtańszy s23 ultra u nas będzie za prawie 7k a w Niemczech w promach odrazu 5.5 + zegarek albo słuchawki.
I gratisowo pewnie wypuszcza wersję 8gb taniej hehe. Telefon za 6k i ramu jak taki za 1500.
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Jeżeli chodzi o RAM w telefonie to powiem szczerze że mam S9 plus a który ma 6 GB ram-u oraz Ultra z 12 GB i powiem ci szczerze że ja nie widzę jakiejś większej różnicy w działaniu telefonu żeby tak dużo RAM mu aż robiło różnice naprawdę bardzo dużo pracuje na telefonie. Z tym że jestem typem który nie ma otwartych 20 zakładek internetowych oraz 10 programów zawsze korzystam z góra dwóch trzech programów czyli jeden główny działa a dwa chodzą w tle ewentualnie otwarte w internecie 5-6 zakładach i tak naprawdę ja nie widzę większej różnicy nie wiem dlaczego jest taki bum nocy na ramy
0 Like
Ulvarin
Journeyman
Opcje
Też mam s9+ i s20+ teraz myślałem o s23 ultra na premierę ale jak wypuszcza na Polskę 8/128 za 6.5k to jednak podziękuję i postoje szczególnie że nie ma już karty SD... Mam nadzieję że mnie miło zoskocza cena albo przynajmniej promka jak w Niemczech że wyższa wersja pamięciowa jest w cenie niższej na premierę. Jka na razie jedyne co widzę to pseudo kupon na 200zl za prerejestracje. (w USA to 50$ więc ładnie przelicza obniżkę per dolar/euro x4 a cenę produktu x5 pewnie :p) a wracając do tego ramu to sory. Niech sobie wypuszcza telefon na tizen os jak chcą być jak Apple a nie na android jak takie skapienie w klasie premium ma być. Telefony za 2k potrafią na papierze lepiej wyglądać. Wiem że narzekam itp, sam mam i lubię samsungi ale tak to widać z innej strony.
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Zawsze możesz poczekać na s24 Ultra jak wejdzie i kupić sobie z 23 wtedy telefony zawsze wtedy bardzo dużo lecą w dół i można kupić taniej na przykład najbardziej dopasioną wersję
0 Like