31-03-2021 11:07 AM
Z racji tego, że nie wiem już co robić i jak działać, piszę tu.
Czy ktoś ma podobne problemy jak ja? Jak je rozwiązaliście?
1. Dnia 11.02 próbowałem kupić dwa telefony Samsung S20 FE 5G 256. Była wtedy promocja, że za drugi płaciło się połowę ceny. Owszem w koszyku naliczało mi rabat, ale jedynie wtedy, kiedy były takie same telefony tego samego koloru. A miało działać na mieszane modele.
2. Na dole strony zakupowej był baner zachęcający do odsprzedaży starego urządzenia. Postanowiłem wycenić je, pobrać aplikację sprawdzającą jego sprawność i zdecydowałem się odsprzedać urządzenia w zamian za kod rabatowy (tak wiem, promocje nie łączą się, chociaż nie wiem czemu dwa banery są obok siebie).
* Kod mi nie działa do dziś (jego ważność właśnie dziś się kończy). Brak kontaktu z firmą Belmont. Samsung odpowiada tylko na czacie i infolinii. Oczywiście tam konsultanci nie mogą nic z tym zrobić, odsyłają żeby napisać maila. Na maila Samsung odpisuje po miesiącu, twierdząc, że to nie ich problem i nie są organizatorem promocji (mimo, że w regulaminie promocji w sprawach reklamacji należy pisać na adres: support@samsung-sepol.zendesk.com), ogólnie miesiąc czekałem aż ktoś napisał: "
Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.
Niestety nie jesteśmy organizatorem promocji, prosimy o kontakt z firmą Belmont."
Totalna porażka, typ, którego posadzili w supporcie odpisuje po miesiącu i jeszcze nie wie za co jest odpowiedzialny. Oczywiście odwołałem się od tego maila, ale bez odzewu. Czekam kolejne 3 tygodnie.
* Pieniędzy oczywiście za odsprzedane urządzenie nie otrzymałem. Firma Belmont nie odpisuje na maile. Innego kontaktu nie znalazłem z nimi.
3. Napisałem około dwa tygodnie temu na messengerze do Samsunga. Odpisywał ktoś na wiadomości dopóki nie poznał sprawy. Obiecane miałem rozwiązanie sprawy, ale kontakt się urwał.
Ktoś miał taki problemy? Może zbiorowo trzeba zadziałać jakoś? Bo śmieszne to przestało być dawno.
14-06-2022 10:02 PM
Ja swojego fona wysłałem w lutym wycenionego na 900 zeta. Po jakimś sporym okresie czasu i po strachach policją stwierdzili, że tel jest porysowany i mogą mi dać 512 zeta. Nie zgodziłem się na to i zażądałem zwrotu fona w nienaruszonym stanie takim jakim ja wysłałem i jak będzie uszkodzony to zgłoszę sprawę do sądu o zniszczenie mienia. Fotki fona mam zrobione przed wysłaniem jako dowód w sprawie. Później była długo cisza. Napisałem tutaj o tej sprawie i moderator powiedział, że zajmie się tą sprawą. Nie wiadomo co stało się z fonem bo dzisiaj dostałem przelew na konto za pierwszą wycenę fona. Dzięki moderatorowi OleksiiA. za zajęcie się sprawą. Info o przelewie nie było .
15-06-2022 02:44 PM
Cześć! Mam podobny problem jak reszta ludzi tutaj, wysłałem tel i do tej pory cisza, na infolinii nie umieją mi powiedzieć nic poza tym, że "cena urządzenia odesłanego jest zaakceptowana i była próba przelewu w maju". Czy byłbyś w stanie pomóc proszę?
15-06-2022 03:17 PM
@Members_lsKrXng, napisałem do Ciebie na priv.
17-06-2022 03:08 AM
17-06-2022 03:18 AM
17-06-2022 09:12 AM
@Tubster, po pierwsze, skąd przekonanie, że w wiadomościach prywatnych jedynie udzielam porad, jak kontaktować się z firmą Samsung lub Belmont? Jak do Ciebie napisałem na priv, to mi nic nie odpisałeś, więc nie wiesz, co się dzieje przy takich kontaktach, prawda?
Po drugie, jeśli popatrzymy na sytuację bezemocjonalnie, to wyjdzie nam, że terminów nie dotrzymywała firma Belmont, a Samsung teraz prostuje tę sytuację. Nie zawsze wszystko da się przewidzieć i trzeba reagować, jak coś się stanie. Rozumiem, jakby firma Samsung po tym zdarzeniu nic nie zrobiła, ale przecież robi.
I po trzecie, wierzę, że będziesz w stanie uwierzyć w moje dobre intencje, dbanie o dobro użytkowników i bezstronniczość i, co ważniejsze, uwierzysz, że firma Samsung wszelkimi siłami stara się sytuację z tą promocją naprostować.
17-06-2022 10:10 AM
Melduję, że w końcu udało się otrzymać przelew za telefon...
Nie będę dziękować Samsungowi za żadne interwencje w tej sprawie i pisać, że bez nich by się nie udało. Wiadomo jak jest, promocja to ogromne zamieszanie, szkoda że kosztowało to tyle nerwów.
17-06-2022 11:14 PM
Witam, zakupiłem 3 samsungi s22, odesłałem 3 telefony w ramach gwarancji odkupu i zero odzewu. Masakra jakaś. Zero kontaktu. Samsung pomożesz?
21-06-2022 11:34 PM
22-06-2022 12:59 PM
Czy ktoś już założył sprawę - tzn. czy konkretna jednostka prokuratury lub policji prowadzi postępowanie ws. oszustwa??? Czy jest założona już konkretna sygnatura sprawy???
U mnie - 59 dzień od dostarczenia do Belmont mojego telefonu, 4 telefony do Samsunga, w pierwszej rozmowie telefonicznej potwierdzono, że telefon przeszedł wycenę i że jest w bardzo dobrym stanie. Tydzień temu przekazanie na priv Mod'owi wszystkich danych.
Dzwonię dzisiaj znowu do Samsunga kolejny raz - 4 tygodnie temu Pani powiedziała, że oddzwoni - do dzisiaj nikt z Samsunga (poza mną -> ja do nich) nie oddzwonił.
Co dzisiaj ustaliłem??? - od pierwszego telefonicznego zgłoszenia do Samsunga Belmont jeszcze nie odpowiedział Samsungowi w mojej sprawie, dlatego nikt do mnie nie dzwoni!!!
Oczywiście usłyszałem też, że: formularze zgłoszenia były nieprawidłowe, źle podane numery kont bankowych (kilka razy je weryfikowałem) - przelewy już dawno szły, ale wróciły, bo źle podane numery kont (hmmm - brzmi jak fajne wytłumaczenie na poślizg) - Samsung dzwoni do klientów i będzie dzwonić jeszcze raz po właściwy numer konta bankowego.
Pytam się - kiedy Samsung zadzwoni do mnie po podanie kolejny raz numeru konta bankowego??? Chcę wiedzieć, kiedy zadzwonią i kiedy będę mógł podać jeszcze raz mój numer konta. Cisza - "nie wiem"!.
Tak wygląda sprawa.
Czysty kabaret!!!
Tak więc jak wyjdzie S23, już wiecie czego w przyszłym roku nie robić!