Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

10% dla studenta seria S24

(Temat utworzony: 24-01-2024 05:41 PM)
2073 Wyświetlenia
Macias_23
Explorer
Opcje

siema chcialbym sie zapytac czemu juz nie moge wypelnic formularza o zwrot 10% jako iz jestem studentem. Na stronie jest napisane ze do 18.02 nalezy wypelnic formularz a teras jest że promocja zakonczona.

0 Like
43 Odpowiedzi
Vadeer81
First Poster
Opcje
Trzeba aktywować telefon i dokonać zgłoszenia z maila uczelni. Wtedy chyba wyślą link do formularza. Ewentualnie po prostu napisz do program-student@smolar.pl
0 Like
narta567
Explorer
Opcje
a gdzie to zgłoszenie można dokonać?
0 Like
Macias_23
Explorer
Opcje
no ta tylko pisze ze promocja wygasła czy tam program zakończony
0 Like
narta567
Explorer
Opcje
czy to powinno tak być?20240124_184155_1000008137_1706118117.jpg
Vadeer81
First Poster
Opcje
Proszę przeczytać regulamin promocji. Tam są podane kolejne kroki co należy zrobić. Trzeba wysłać wiadomość ze swojego uczelnianego maila i potem postępować dalej według instrukcji.
0 Like
vero123
Explorer
Opcje
Ja mam to samo, 10 groszy zwrotu.
laccalin
Journeyman
Opcje
Dobry wieczór. Miał może ktoś taki problem?Mianowicie podczas wypełniania formularza 10% dla studentów po pierwszym kroku gdzie wypełniałen swoje dane oraz dowód zakupu wszystko było dobrze. Lecz na drugim etapie gdzie mam podać numer konta itd. Kwota benefitu mi przyznanego wynosi 0,10 zł. Dlaczego taka kwota się wyświetla? Próbowałem zmienić email na Samsung Members na uczelniany lecz żaden kod weryfikacyjny nie przychodzi mi na pocztę uczelnianą. Co mogę zrobić w tej kwestii?;//
Justyn
Explorer
Opcje
ja nie mogę nawet tego formularza załadować , pewnie nie działa 😞
0 Like
KingaL
Journeyman
Opcje
podacie link do tego formularza?
0 Like