Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Weryfikacja oryginalności ładowarki

(Temat utworzony: 15-01-2025 11:09 AM)
221 Wyświetlenia
Kali17
First Poster
Opcje

Witam, zakupiłem "oryginalną" zmuszony przez jej brak w zestawie z telefon, kostka różni się od poprzednich kostek od Samsunga, czy mogę prosić o pomoc w stwierdzeniu oryginalności produktu ?

image

Ładowarka była w opakowaniu zastępczym.
0 Like
Kali17
First Poster
Opcje
I tutaj wszystko jest czytelne, przy tej kostce nawet bym nie miał wątpliwości
0 Like
AdamK__
Apprentice
Opcje

A ja kupiłem na Allegro lokalnie ładowarkę niby oryginalną Samsunga. Ale dostałem dziś z taką zdartą naklejką. Ładowarki jeszcze nie podłączączałem bo nieco się obawiam, czy to wskazuje napodróbę?

IMG_20250114_234317.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie spotkałem się żeby na pudełkach znajdowała się naklejka z hologramem świadcząca o oryginalności. Ile zapłaciłeś za ładowarkę?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdamK__, Jeśli możesz to wstaw zdjęcia samej ładowarki lub zdjęcia pozostałych stron pudełka. Na ich podstawie będziemy mogli powiedzieć coś więcej.

AdamK__
Apprentice
Opcje

Screenshot_20250115_205905.jpg

IMG_20250115_193411.jpg

IMG_20250115_194524.jpg

IMG_20250115_194929.jpg

55 PLN 

Sprzedawca podesłal ucięte foto tej usuniętej naklejki. Ładowarka po wyjęciu wyglądasz solidnie ale kabel jest lichy ale słyszałem że te kable są takie liche. Czemu uzunąt - nie odpowiedział. Zastanawiam się na sporem ale w sumie jakby działała nie wiem czy podręczać

0 Like
AdamK__
Apprentice
Opcje

W sumie największe wątpliwości budzi ta usunięta naklejka i brak loga na kablu (GPT twierdzi że logo powinno być, ja nie wiem). Ten fragment naklejki który przesłał wskazuje na rynek chiński a tam nie wiem czy ktoś korzysta z oryginalnej ładowarki:)

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie mam pewności czy to oryginalna ładowarka. Na Twoim miejscu zapewne zwróciłbym ładowarkę i kupił w sprawdzonym sklepie z elektroniką.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdamK__, Według mnie ładowarka nie jest oryginalna. Numer seryjny ładowarki nie zgadza się z numerem na opakowaniu. Czcionka loga Samsung nie wygląda zbyt dobrze. Dodatkowo data produkcji zaszyfrowana w numerze seryjnym na ładowarce nie zgadza się z datą zapisaną w tradycyjnym formacie. Naklejka ucięta na zdjęciu jest typowa dla produktów z Chin. Najlepiej będzie zwrócić tę ładowarkę i kupić jakąś u oficjalnego dystrybutora.

AdamK__
Apprentice
Opcje

kamil40013, mirudo24 Macie rację nie sądziłem że dział podróbek jest tak rozwinięty w segmencie ładowarek. 

Nie ma istotnie sensu oszczędzać stówy przy fonie za kilka paczek. 

Myślę o media expert l, media markt, sklep Samsunga - chyba, że możecie coś w miarę pewnego polecić w dobrych pieniądzach online (Allegro lub inny sklep). Dzięki za opinie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdamK__, Sklepy, które wymieniłeś, są w porządku. Jak chcesz kupić przez Allegro, to szukaj ofert od oficjalnych dystrybutorów, a nie od nieznanych i niesprawdzonych sprzedawców.