Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Waga

(Temat utworzony: 18-06-2021 11:37 AM)
2779 Wyświetlenia
Stel1
Explorer
Opcje
Zakupiłem wagę mi body composition scale 2
I widzę w aplikacji samsung health mi Smart scale 
Czy będzie możliwość połączenia mojej z tą aplikacją?
0 Like
7 Odpowiedzi
Opcje
Czy każdą wagę da się połączyć z Samsung health czy tylko te z listy?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@PatrycjaAgnieszka Te z listy będą działały na pewno. Te, których na liście nie ma to już loteria. W większości przypadków mogą działać, ale nie będą działały poprawnie.

Members_Ueh95Kj
Student
Opcje

Witam,

Samsung Health z wagą Mi Body Composition Scale 2. Waga paruje mi się z inna aplikacją (Zepp life) natomiast wolałbym, żeby sparować ja z samsung health tak aby waga zapisywała się na telefonie i smartwatchu. Probowałem już opcji "skanuj, aby znaleźć akcesoria" w samsung health. Probowałem również polaczyć z Xiaomi Mi Smart Scale, bo to jedyna waga xiaomi z listy,(a nóż się połączy) ale niestety nie udało się. Proszę o pomoc i z gory dziękuję.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_Ueh95Kj, skorzystaj z linku, który podał @YOX w tym wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Members_Ueh95Kj
Student
Opcje

Widziałem i czytałem ten wątek. Nie wiem czy czytałes mój wpis, ale probowałem juz parować wagę z samsung health tak jak opisał to @YOX Na liscie wag mam tylko: Inbody H20, Yunmai Color, Yunmai Mini2, Yunmai Premium, Lefu Smart Scale CF376, Mi Smart Scale, Polar Balance, SHM-D200AK, UC-352BLE, VIVA i Yunmai Mini. Probowałem również "Skanuj, aby znaleźć akcesoria" i nie znajduje mi mojej wagi.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_Ueh95Kj Przeczytaj jeszcze raz tamten wątek. Twoja waga (Mi Body Composition Scale 2) nie jest wspierana przez Samsung Health, więc nie dodasz jej do tej aplikacji z powodu braku kompatybilności. Musiałbyś mieć inną wagę (jakąś z listy). Dodam też, że to, że waga działa z jedną aplikacją, nie oznacza automatycznie, że zadziała z inną.

Sprawdziłem aplikację o której mówisz i nie posiada ona możliwości zapisu na urządzeniu danych zdrowotnych, więc odpada w takim wypadku opcja synchronizacji zbieranych przez nią danych.

0 Like