Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Urządzenie USB nie jest obsługiwane s21

(Temat utworzony: 31-07-2021 08:26 PM)
24809 Wyświetlenia
Oli748274
First Poster
Opcje
Dzień dobry, posiadam nowy telefon s21 5g. Razem z telefonem dostałam słuchawki z specjalnym adapterem w pudełku. Jednak kiedy podłączam słuchawki pokazuje się komunikat "połączone urządzenie USB nie jest obsługiwane". Próbowałam już innych opcji ale nie ma żadnych instrukcji na telefon s21. Nie wiem czy można na nim zrobić wipe cache 
0 Like
17 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_Ti1hvZr, zacznij od tego, o czym pisze @SzymonM.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Members_Ti1hvZr
Apprentice
Opcje

Zrobiłam wg instrukcji. Nic to nie pomogło. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_Ti1hvZr Spróbuj włączyć/wyłączyć debugowanie USB poprzez tryb programisty. Aby go włączyć trzeba wejść do Ustawienia > Telefon informacje > Informacje o oprogramowaniu. Tam trzeba kilka razy z rzędu nacisnąć numer wersji. Powinna pojawić się informacja o włączenie trybu programisty.

Następnie należy poszukać tam opcji "debugowanie USB" i należy przetestować słuchawki z tą opcją wyłączoną i wyłączoną.

Ściągnij też w dół ekran powiadomień i wybierz opcję "Wyjście multimedialne" i zobacz, czy słuchawki będą się tam pojawiały po podłączeniu. Powinnaś byc w stanie przełączać sie między głośnikami i słuchawkami.

Members_Ti1hvZr
Apprentice
Opcje

W końcu kilkukrotne kombinacje powyższych dały efekt i słuchawki działają. Dziękuję. 

angela7888
First Poster
Opcje
Po podlaczeniu sluchawek przewodowych wyskukuje ze nie sa obslugiwane, co zrobic
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@angela7888 To oryginalne słuchawki? Zresetuj aplikację będącą sterownikiem USB:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > USBSettings > Pamięć > Wyczyść Dane.

Po podłączeniu słuchawek powinno wyskoczyć powiadomienia z informacją o aktualizacji aplikacji. Czasami trzeba je wkładać i wyciągać kilkukrotnie, żeby doszło do końca.

Members_0xuMjQv
First Poster
Opcje

posiadam taki sam problem tylko nic nie jest podłączone i jak podłącze telefon do ładowania nie ładuje macie może jakieś pomysły co zrobić żeby wszystko wróciło do normalnego stanupróbowałem resetować nic nie dało 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przywróć ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like