Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Urządzenie USB nie jest obsługiwane s21

(Temat utworzony: 31-07-2021 08:26 PM)
24429 Wyświetlenia
Oli748274
First Poster
Opcje
Dzień dobry, posiadam nowy telefon s21 5g. Razem z telefonem dostałam słuchawki z specjalnym adapterem w pudełku. Jednak kiedy podłączam słuchawki pokazuje się komunikat "połączone urządzenie USB nie jest obsługiwane". Próbowałam już innych opcji ale nie ma żadnych instrukcji na telefon s21. Nie wiem czy można na nim zrobić wipe cache 
0 Like
17 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witaj. Adapter do słuchawek musi być aktywny żeby działały. Oryginał, albo zamiennik Baseusa tez działa.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Dzień dobry
Najlepszy adapter jaki polecam do słuchawek do ryginał os firmy Samsung u mnie bardzo dobrze współpracuje. Proszę powiedzieć jaki to model słuchawek?

elmer84
First Poster
Opcje
Ja mam słuchawki na USB-C firmy Hoco i te pojawia się komunikat "połączone urządzenie USB nie jest obsługiwane". Czy da radę coś z tym zrobić,żeby zaczęły działać?
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@elmer84 spróbuj przeprowadzić soft reset urządzenia:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Możesz go również powtórzyć, gdy słuchawki będą podłączone do telefonu. 

Oprócz tego możesz również wyczyścić pamięć cache w urządzeniu:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

Daj znać, czy udało się rozwiązać problem 😊

0 Like
Members_QYLqbGl
First Poster
Opcje

ja również mam ten problem, zrobiłam soft reset zarówno bez słuchawek jak i ze słuchawkami. Problem nie leży w samych słuchawkach a jedynie w przełączce która nie jest obsługiwana. Czy można wykonać czyszczenie pamięci catch bez podłączenia do latopa? 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_QYLqbGl, podłączenie adaptera słuchawkowego też powinno zadziałać do Wipe Cache Partition.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mivhal
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem i zamiennik baseusa mi nie działa :(. Skad mam wiedzieć czy adapter do słuchawek jest aktywny ?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musi posiadać przetwornik DAC jeśli go nie ma telefon nie wykryje sluchawek
Members_Ti1hvZr
Apprentice
Opcje

U mnie podobna sytuacja. Mam słuchawki AKG, można nimi regulować głośność i aktywować asystenta Google, ale muzyka leci przez głośniki. Działają na s10e i na tablecie lenovo, a na s21 FE, jak wyżej. 

0 Like