Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 problem ze sluchawkami

(Temat utworzony: 18-04-2021 11:21 PM)
2268 Wyświetlenia
KmsMstr
Apprentice
Opcje

Siema, posiadam adapter usb-c na mini jack i po podłączeniu słuchawek pokazuje że urządzenie usb nie jest obsługiwane. Do tej pory adapter był używany na hujawej mate 20 pro i nie było problemu. Adapter nie był ze sklepu "wszystko za 5 zl", słuchawki ( testowałem 2 pary) również. Muzyka z telefonu to dla mnie priorytet.

lukasz100998
Journeyman
Opcje
Długo czekałaś po zaakceptowaniu zgloszenia
0 Like
Magdalenaz83
Apprentice
Opcje
Po zaakceptowaniu zgłoszenia kurier przywiózł paczke po 12 dniach roboczych
0 Like
CrispiDEV
First Poster
Opcje
Za niedługo telefon w częściach będziemy kupować.
0 Like
Przechodzień63
Pioneer
Opcje
Też tak miałem. Samsung robi swoją przejściówkę dostępną na stronie w sklepie o ile dobrze pamiętam.
0 Like
Mona368
Pathfinder
Opcje
Ja kupiłam przejściówkę za 10 zł w komisie z tym , że przed zakupem sprawdziłam, czy nie ma problemu z muzyką i połączeniami. A co do akcesorii , to parę lat temu słyszałam że ładowarki i słuchawki, będzie trzeba sobie dopuścić lub używać starych z poprzedniego telefonu 🤔🤪.
0 Like
marass
First Poster
Opcje
Ps. Nawet jak mam adapter DAC z Baseus to nie działa mikrofon......
0 Like
ivoile
Apprentice
Opcje
Ja mam oryginalana przejściówkę samsunga usbc i dźwięk się na słuchawkach sony rozlacza przynajmniej kilka razy na godzinę. Macie jakieś pomysły, sugestie?
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@ivoile spróbuj soft resetu, gdy słuchawki są podłączone do telefonu. Sprawdź jeszcze, czy czyszczenie pamięci cache rozwiąże problem:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

ivoile
Apprentice
Opcje
@szymonm niestety nie pomoglo. Yestowalam sluchawiki samsunga I sutuacja byla znacznie lepsza, ale nadal byly jednoatkowe przypadki kiedy muzyka albo połączenie sie rwalo. Wlasnie testuje drugi adapter I juz wiem ze sie rwie na sluchawkach Sony...
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@ivoile możesz jeszcze wyczyścić dane aplikacji USBSettings:
Ustawienia>Aplikacje>Filtruj i Sortuj>Pokaż aplikacje systemowe>USBSettings>Domyślna Pamięć>Wyczyść Dane.
Oprócz tego masz jeszcze możliwość zmiany ustawień USB, wpisująć w dialerze kod *#0808#. Wybierz opcję niezaznaczoną, a następnie kliknij "REBOOT", aby ponownie uruchomić urządzenie.