Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słuchawki Galaxy buds 3 Pro - nierówno sie rozładowują przy wyładowanym etui

(Temat utworzony: 29-11-2024 10:49 PM)
409 Wyświetlenia
eMTe01
Student
Opcje

Witam,

Chciałbym zapytać czy to normalne w słuchawkach Buds 3 Pro, że gdy etui jest już w pełni rozładowane to słuchawki nierówno się rozladowują? Kiedy etui jest naładowane to nie ma tego problemu, sluchawki równo trzymają poziom naładowania. Problem pojawia się gdy etui sie wyląduje i po zakończeniu użytkowania jedną słuchawka ma np. 84%, a druga 53%.

Z góry wiekie dzięki za wszelką pomoc.

4 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę na początek całkowicie rozładować słuchawki i następnie naładować je do 100%. Jeżeli to nie rozwiąże problemu proszę sprawdzić czy słuchawki mają najnowsze oprogramowanie. Jeżeli oprogramowanie jest najnowsze proszę zresetować słuchawki przez aplikacje Wearable.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@eMTe01 problem znany i nieraz już poruszany na forum, tu masz podobny wątek, poczytaj
https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/bateria-buds3-pro/td-p/11047832?src=ShareByUserCM
eMTe01
Student
Opcje

Rozładowałem do końca sluchawki i naładowałem do pełna. Również je zresetowałem, teraz zobaczę czy to coś pomogło.

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Czy to normalne, że poziom naładowania etui przez noc spada o jakieś 4% w 10h? Wiem, że jest lokalizacja itp, ale czy to nie za duży ubytek?

Slawek23
Troubleshooter
Opcje
To jest normalne, słuchawki są cały czas w stanie czuwania, bluetooth działa więc siłą rzeczy zużywają baterie wewnętrzne, a etui ma za zadanie cały czas utrzymywać słuchawki w pełni naładowane więc jakiś procent z baterii ubywa.
PS.
Jak leżą w jednym miejscu w etui np. w domu zużycie jest mniejsze lecz gdy przemieszczasz się z nimi na zewnątrz w etui potrafi zużyć więcej nawet 10% w kilka godzin.