Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słuchawki Buds - oryginalne?

(Temat utworzony: 17-03-2020 05:25 PM)
8044 Wyświetlenia
Fexar
Student
Opcje

Witam. Zakupiłem dzisiaj słuchawki Samsung Buds, przez Allegro.

Przez bluetooth działa normalnie z telefonem, działają gesty, problem pojawia się przy próbie połączenia z aplikacją... nie znajduje ich. Słuchawki są oryginalne? 

0 Like
Pablozaba
Navigator
Opcje
Podaj treść aukcji z allegro lokalnie bo zgłosić na policję zawsze można ale trzeba zobaczyć co napisane bo jak napisane gdzieś zaminlennik to lipa
0 Like
Fexar
Student
Opcje

"

Samsung Galaxy Buds

300 zł

Witam mam do sprzedania samsung galaxy buds , pudełko otwarte wszystko kompletne w razie jakichkolwiek pytań proszę pisać.

"

Opis ogłoszenia, także nie ma nic, co naprowadziło by mnie na fakt, że mogę trafić na towar nieoryginalny.

0 Like
Pablozaba
Navigator
Opcje

To pisz do pana że towar nie oryginalny i prosisz o odstąpienie od umowy.Jezeli będzie twierdził że oryginalne to poprosić o dokument potwierdzający ich autentyczność. W razie klopotow poinformuj że wysyłasz do rzeczoznawcy  w razie okazania się że są nie oryginalne zglaszasz sprawę na policję i dodatkowo on poniesie koszty rzeczoznawcy.

0 Like
Fexar
Student
Opcje

Widzę, że inaczej niż w sklepie, towaru Samsunga nie wolno kupować... podróbki zalewają rynek, i nie ma progu cenowego, który by konsumenta od tego uchronił. 

Napisałem, ale coś mi się wydaje, że ten Sprzedawca będzie mnie miał daleko w dupie, i co najwyżej konto skasuje, albo mnie zablokuje.

0 Like
Pablozaba
Navigator
Opcje
Zgłoś na allegro lokalnie też jest ochrona kupującego.Widzisz mam tak że sprawdzam kilka razy ja chce sprzedać zegarek active 2 i za 700 bo zakupiłem sobie fenix o co nie mogę bo każdy myśli że podoba A jak dam drożej A to narusza że za drogo niestety nie dochodzimy nikomu a przy zakupach trzeba bardzo uważać.Moja rada zgłoś na allegro spór jest takie cos
0 Like
Pablozaba
Navigator
Opcje
Allegro Lokalnie

Ogłoszenia wystawiasz szybko i za darmo

Wystawienie w aplikacji Allegro lub na allegrolokalnie.pl zajmie Ci tylko chwilę i nie zapłacisz za to ani grosza.

Allegro gwarantuje bezpieczne transakcje

Bezpieczeństwo transakcji zapewnia Ci weryfikacja Użytkowników oraz opcja Kup teraz.

0 Like
Fexar
Student
Opcje

Otrzymałem odpowiedź, 

"Witam były dane zdjęcia I nie było napisane że są oryginalne

Nie rozprowadzam ich miałem jedną parę którą dostałem to wystawiłem

Czy tu jest napisane oryginalne ?

<opis ogłoszenia>"

"Słuchawki działają I było zrobione zdjęcie pudełka tył gdzie był podany imei trzeba było sprawdzić pozdrawiam"

0 Like
Fexar
Student
Opcje
@Pablozaba Nie uważam, żeby ten gość był w pełni normalny...
Ogłoszenie przecież wyrażnie sugeruje, że do kupienia jest sprzęt oryginalny,
"SPRZEDAM SAMSUNG BUDS", także argument nie na miejscu, tak jak ten o IMEI, gdzie nie miałem potrzeby tego sprawdzać, a nawet nie mam jak, i nie muszę się na tym znac, tym bardziej, że sprzedawca sugerował mi, że kupuję towar ORYGINALNY, a nie podróbkę za 50 zł z aliexpresu w cenie 300 zł.
0 Like
Pablozaba
Navigator
Opcje
Dokładnie napisz do allegro słuchawki i zdjęcie sugeruje że to samsung gdyż jest duży napis Samsung buds. Pisz do allegro A od niego zadaj zwrotu i anulowania transakcji.Jezeli jest to podróbka lub też kopia powinno być napisane !! Wprowadził w blad sprawa do wygrania w sądzie jeżeli będzie trzeba.Sprawe też zgłoś do allegro.
Fexar
Student
Opcje

Wygrana sprawa, pieniądze mam juz na koncie. Dzięki wielkie! :smiling-face:

0 Like