Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rysik s pen do s23 ultra

(Temat utworzony: 18-08-2024 08:15 AM)
395 Wyświetlenia
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Witam. Mam pytanie. Możecie polecić jakiś sprawdzony zastępczy rysik s pen do S23u (mam lawendowy) Oryginalny znalazłam czarny na media expert za 229zl a tutaj taki za 89zl https://xgsm.pl/product-pol-240420-Rysik-Touch-Screen-Stylus-Pen-do-Samsung-Galaxy-S23-Ultra-fioleto...
I zastanawiam się czy byłby kompatybilny. 
Wczoraj pod moją nieobecność ktoś życzliwy bawił się moim telefonem i rysik mam złamany w pół. Skleili go i Niby działa bo pisać, rysować można po ekranie ale akcje gestem nie są dostępne i rozłącza po wyjęciu z gniazda. Takze 😡😠🤬
W ogóle czy taki rysik sklejony trzymać w telefonie czy dla bezpieczeństwa lepiej żeby nie było już nic. Żeby mi zaraz coś się nie spaliło albo nie wybuchło 
A z drugiej strony żeby te gniazdo nie zabrudzić czy coś zanim nie będę miała nowego rysika...
11 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ryzykowałbym z zamiennikiem, nikt nie daje gwarancj, że nie uszkodzi telefonu i będzie w pełni kompatybilny. I odradzam używać rysik sklejony domowym sposobem. Za drogi sprzęt, aby ryzykować. Można zapytać serwis o możliwość naprawy rysika.

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Myślę że po sklejeniu go raczej serwis odmówi naprawy i wymieni na nowy
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Gniazdo rysika można zakleić np. taśmą klejącą. Lepiej go nie trzymać w telefonie, bo pod wpływem temperatury klej może się rozpuścić i zakleić się w środku, wtedy będzie problem z wyciągnięciem rysika i telefon będzie musiał iść na serwis. Kolejnym zagrożeniem jest bateria w rysiku, która może się zapalić z względu na jej uszkodzenie. Napewno na nieoryginalnym rysiku nie będę działać gesty, przycisk i nie będzie widoczny w ustawieniach
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Dziękuję za odpowiedź
Selixo
Big Cheese
Opcje
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Dzięki 😉 właśnie tak szukam i sprawdzam żeby nie było że jakoś bubel podróba co mi nie będzie zaś łączyć i pieniądze wywalę w błoto
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Na allegro są w zasadzie tylko oryginalne.
0 Like
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
No właśnie z tego xgsm też się trafiły a nie wiem czy by działało, ale dzięki za linka
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Mielismy juz kilka przykładów na serwisie co do zamienników, to albo działały źle z telefonem, albo w ogóle nie działały. Jeśli chce Pani w pełni cieszyć się funkcjami rysika proszę zakupić oryginał.