Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze stacją dex Note 8

(Temat utworzony: 06-11-2018 09:42 PM)
3960 Wyświetlenia
Krakers
Explorer
Opcje

Cześć wszystkim, mam nadzieję, że założyłem temat tu gdzie trzeba.

Mam problem z moją stacją dex. Działała dobrze od początku i pewnego razu (nie pamiętam już okoliczności) po prostu odmówiła współpracy. 

Co się dzieje:

- gdy podłączę telefon do (oryginalnej) ładowarki, ten się ładuje (szybkie ładowanie) 

- gdy podłączę telefon do ładowarki z użyciem stacji dex, nie dzieje się nic. Nie ładuje urządzenia! 

- próbuję na dwóch stacjach dex (jedna nie robi nic, w drugiej słyszę jak uruchamia się wiatraczek, to wszystko. Nawet nie ładuje) 

- próbuję z dwoma ładowarkami (naprzemiennie, sprawdzam nawet kable). Bez zmian

- próbuję z myszką i innymi peryferiami i bez nich

- próbuję z dwoma różnymi monitorami, z użyciem różnych kabli hdmi 

No powinno działać, ale nic nie pomaga. 

Gdzie leży problem, co robię nie tak? Co mogę zrobić z tym problemem? 

Krakers
Explorer
Opcje

Sprzedawca nie ma go przyjmować tylko naprawić, a jeśli chce to wymienić lub zwrócić część środków.
Sprzedawca musi mi udowodnić, że niedziałający Dex to zasługa pękniętego wyświetlacza.
Poradziłem się prawników 

No i właśnie - rękojmia dotyczy sprzedawcy, a nie serwisu.
Spróbuję i dam znać

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krakers  A co oddajesz do serwisu czy sprzedawcy telefon czy stacją dex ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krakers, sprzedawca nie musi mieć wiedzy a tym bardziej prowadzić opieki serwisowej dla wszystkich produktów, które posiada w sprzedaży, dlatego też najczęściej korzysta z usług autoryzowanego serwisu. Wysyła produkt i prosi o ekspertyzę. Na jej podstawie podejmuje dalsze działania.

Krakers
Explorer
Opcje

Oddaję telefon, bo stacja dex jest sprawna - sprawdzałem z innym s8

Ekspertyza musi wykazać czy uszkodzenie wyświetlacza spowodowało niesprawność trybu dex. Jeśli tak wykaże - zapłacę za wymianę wyświetlacza i oddam telefon na gwarancję.

Jeśli ekspertyza wykaże, że uszkodzenie wyświetlacza nie ma związku z niedziałającym dexem (to są trochę głębsze rysy, kosmetyka), to będą zobowiązani do wymiany urządzenia, naprawy lub zwrotu części środków.

W przypadku gwarancji nikt nie wykonuje żadnej ekspertyzy, bo karta gwarancyjna mówi, że gwarancja jest anulowana w przypadku jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych. Taka jest w tym przypadku przewaga rękojmi - nie jest dobrowolna jak gwarancja 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krakers, jestem ciekawy jaka będzie ekspertyza serwisu. Nie zamierzam zgadywać. Poczekam cierpliwie i mam nadzieję, że podzielisz się opinią serwisu na forum.

W przypadku gwarancji nikt nie wykonuje żadnej ekspertyzy, bo karta gwarancyjna mówi, że gwarancja jest anulowana w przypadku jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych.

Nie znalazłem takiego zapisu w karcie gwarancyjnej. Jest za to inny zapis, który może mieć w Twoim wypadku zastosowanie: gwarancją nie są objęte mechaniczne uszkodzenia i wywołane nimi wady.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Krakers a możesz wstawić zdjęcia tych rys "kosmetycznych" na ekranie. Bo jestem ciekaw jak będzie decyzja i czy już można powiedzieć Ci, że się rozczarujesz, czy czkamy do końca? :thinking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Krakers
Explorer
Opcje

Jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjęcia karty gwarancyjnej i telefonu.

Sam nie zamierzam prorokować, bo nie wiem jak będzie - przedstawiam jedynie swoją linię argumentacji.
Sprawa najpewniej zajmie trochę czasu, bo będę musiał się trochę powymieniać makulaturą.

Skonsultowałem wszystko niezależnie z dwoma prawnikami i obaj mówili, że to się da zrobić.
Nic nie tracę, próbując.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krakers, korzystanie z gwarancji czy rękojmi to Twoje prawo więc jak najbardziej zachęcam do złożenia reklamacji. Powodzenia :winking-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Dawid90
First Poster
Opcje

Chcialbym podpiac sie do tematu, a mianowicie kupilem nowa stacje dex pad i nie wykazuje ona zadnych oznak zycia(lub sporadycznie wyswietla komunikat o tym zeby podlaczyc szybka ladowarke. Telefony na jakich testowalem to note 8 i s9. Oprogramowanie najnowsze, wszystkie kable z zestawu. Czy jest cos co trzeba wlaczyc/ zmienic w ustawieniach aby dex zaczal dzialac(nie znalazlem niczego w instrukcji)?

0 Like